Полиција је на фудбалској утакмици Купа у Перуу имала пуне руке посла. Сцене су на терену треће дивизије, на утакмици између Депортиво Грацилоса и Депортиво Љакуабамба, нису биле нимало пријатен, а интервентне снаге полиције морале су да бране бране главног судију и његове помоћнике од гостујућих играча и тренера, а госте од домаћих навијача! Занимљиво је да су чарке почеле у 41. минуту меча, хаос је настао у 55. и трајао је до одласка гостију из града.


Поменути актери почели су инцидент тако што су трчећи кренули на арбитре, са намером да се незадовољни обрачунају. Разлог је црвено картон досуђен једном играчу. Прво је помоћног судију неко лоптом погодио у главу. Голман је потом у спринту кренуо ка домаћим навијачима који су већ били на терену, па је завршио на земљи после једног од карате удараца... На терену и око њега био је општи хаос док полиција није успоставила колико толико ред.

Опасност ту није завршена. Гостујући играчи морали су стадион да напусте у задњем делу камиона који се иначе користи за превоз коња. Дата им је и полицијска пратња ради предострожности. Аутобус им је био демолиран јер је каменован од стране домаћих навијача.