Шпанија ће са Луисом Енрикеом на клупи покушати следеће године да се врати на континентални трон. Док репрезентативци “црвене фурије” против Румуније завршавају још један више него успешан квалификациони циклус, тамношњи медији доносе ексклузиву о повратку некадашњег селектора на клупу националне селекције.

Подсетимо, Луис Енрике је морао да се повуче са селекторске функције због породичних проблема, прецизније због борбе његове ћерке са тешком болести, коју је она, нажалост, после дуготрајног лечења изгубила.

Шпанце је по одласку некадашњег фудбалера Барселоне преузео његов дугогодишњи помоћник Роберто Морено, с којим је, поред “фурије”, сарађивао и на клупском нивоу у Селти, Барселони и Роми, па се очекује да Морено, уколико се писања шпанских медија о повратку Енрикеа, испоставе као тачна, врати на функцију најближег сарадника.

Озваничење обнављања сарадње Луиса Енрикеа и Фудбалског савеза Шпаније требало би, према најавама са Пиринеја, да уследи по завршетку вечерашње утакмице с Румунијом.