Фудбалски репрезентативац Србије Никола Миленковић рекао је да национални тим може да буде само бољи и да ће учинити све да се кроз бараж пласира на Европско првенство.


"Као што је селектор рекао, ово је процес, не може све преко ноћи. Потребно нам је време да би репрезентација изгледала како треба. Како утакмице буду одмицале и време пролазило, ова екипа ће бити све боља и боља, што више будемо заједно и игра ће бити боља", рекао је Миленковић новинарима.


Србија је у недељу испустила победу против Украјине у последњем колу квалификација за континентални шампионат.


Утакмица је завршена 2:2 голом Украјине у последњим тренуцима.


"Украјина је прва, знамо о каквој екипи се ради. Два пута смо водили и штета је што нисмо успели да победимо. То је било оно што смо сви желели и чему смо сви тежили. Остао је позитиван утисак наше игре. На бази тога треба да градимо игру за будућност и бараж који нас чека", каžао је Миленковић.


Додао је да играчи воле када су пуне трибине и да му је жао што је мало људи било на утакмици играној на стадиону "Рајко Митић", али да ће се публика вратити у случају добрих резултата.


Миленковић је навео да се видео напредак у игри српског тима.


"Видео се напредак у игри, деловали смо много више као екипа и стварали много шанси. Одиграли смо веома добру утакмицу. Недостајао је само резултат, буквално смо били 15 секунди од победе", казао је одбрамбени играч Фиорентине.


Србија не би отишла на првенство и да је победила, пошто јој је био потребан кикс Португала, који је ипак био бољи од Луксембурга.


Последњу прилику имаће у баражу Лиге нација у марту.


"Припремићемо се најбоље могуће за бараж. Сви смо на истом задатку, а то је пласман на Европско првенство", истакао је Никола Миленковић.


Фудбалска репрезентација Србије ће у полуфиналу баража играти против Норвешке 26. марта у Ослу.