Новинари у Великој Британији, бар преко друштвених мрежа, дан после утакмице квалификација за ЕУРО 2020. Енглеске и тзв. Косова у Приштини траже да се Енглеска казни због непримереног понашања навијача пре и током меча.


Један од њих је Сем Стрит, објавио је снимак на коме се види да навијачи “Албиона” певају "Срби су копилад где год да се појави". Испод видео Стрит је дао свој коментар:


"Снимљени су. И то на стадиону. Претпостављам да ће УЕФА натерати Енглезе да први меч ЕУРО2020 на "Вемблију" одиграју иза затворених врата, или се расизмом назива само оно што ураде навијачи у источној Европи?".


Коментарисали су Стриту овај твит многи. Било је подршке, било је негодовања, а било је и доказа да енглески навијачи појма немају у чему су учествовали. Један од њих је написао да је "гостопримство на Косову било дивно" и да "не би требало претеривати и правити сензационализам где му није место, јер никаквог расизма није било, већ уобичајене песме у којој се уместо Србија користе и имена клубова или других репрезентација".

Сем Стрит је није остао дужан да докаже своје тврдње:


"А то се ради уз ову гестикулацију орла? Па, да су Енглези отишли у Москву, попили неколико пића са Русима, подигли заставу Руске Империје и фотографије Путина и запевали 'Украјинци су разбијени где год да се нађу', да ли би и то било само о фудбалу?",