Британски новинар: Очекујем да ће УЕФА казнити Енглеску или се против расизма бори само у Источној Европи? (ВИДЕО)

Новости онлине

18. 11. 2019. у 08:37

Британски новинар: Очекујем да ће УЕФА казнити Енглеску или се против расизма бори само у Источној Европи? (ВИДЕО)

Дешавања у Приштини фото: ЕПА

Снимци са утакмице у Приштини, где је тзв Косово дочекала Енглеску, а навијачи обе селекције скандирале против Србије

Новинари у Великој Британији, бар преко друштвених мрежа, дан после утакмице квалификација за ЕУРО 2020. Енглеске и тзв. Косова у Приштини траже да се Енглеска казни због непримереног понашања навијача пре и током меча.


Један од њих је Сем Стрит, објавио је снимак на коме се види да навијачи “Албиона” певају "Срби су копилад где год да се појави". Испод видео Стрит је дао свој коментар:


"Снимљени су. И то на стадиону. Претпостављам да ће УЕФА натерати Енглезе да први меч ЕУРО2020 на "Вемблију" одиграју иза затворених врата, или се расизмом назива само оно што ураде навијачи у источној Европи?".


Коментарисали су Стриту овај твит многи. Било је подршке, било је негодовања, а било је и доказа да енглески навијачи појма немају у чему су учествовали. Један од њих је написао да је "гостопримство на Косову било дивно" и да "не би требало претеривати и правити сензационализам где му није место, јер никаквог расизма није било, већ уобичајене песме у којој се уместо Србија користе и имена клубова или других репрезентација".

Сем Стрит је није остао дужан да докаже своје тврдње:


"А то се ради уз ову гестикулацију орла? Па, да су Енглези отишли у Москву, попили неколико пића са Русима, подигли заставу Руске Империје и фотографије Путина и запевали 'Украјинци су разбијени где год да се нађу', да ли би и то било само о фудбалу?",


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

bager

18.11.2019. 16:30

Naravno da je rasizam i vredjanje na rasnoj osnovi,ali ,,kad su zapadne zemlje u pitanju ,a kad zapadno evropski naviaci vredjaju eee to je sala ,niste shvatili ,to su obicnee pesmice,,UEFA nece ni obrvom mrdnuti

Један из Братства

18.11.2019. 18:22

Милион је сличних примера. Али поред понижавања највише боли само понижење наших када правдају запад у односу према нама. Мало је овде редова да наведем примере...

Sadjitarius

20.11.2019. 08:27

Gospodin novinar bi trebao da zna, da nas svet više kinji nego sto on moze i da zamisli ! Iščeprkajte malo samo po arhivama vaše zemlje, pa ce donja vilica da vam padne do patosa - u to sam siguran !