Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је данас да не треба бити престрог према играчима и да им треба дати шансу да раде и напредују до баража за одлазак на Европско првенство.

"Не бих био тако строг, ипак су то наши репрезентативци. Треба им дати шансу. Ово је једна од бољих утакмица када је наговештај у питању. Оставио бих те момке да раде и напредују, остану у тонусу форме до марта и да највећу групу експлоатишемо за бараж", рекао је Тумбаковић новинарима после утакмице, упитан да ли је разочаран игром појединаца и да ли су неки показали да им није место у репрезентацији.

Србија је играла нерешено 2:2 са Украјином у последњем колу квалификација за Европско првенство.

Није се пласирала кроз квалификације и покушаће да кроз бараж Лиге нација оде на континентални шампионат.

Репрезентација до баража неће имати ново окупљање, а Тумбаковић је навео да је Савез ту немоћан.

"Не постоји могућност (да се окупимо пре тога). Драге воље бих да имам свакодневно екипу на располагању. Ту су Савез и репрезентација потпуно немоћни. Има само тих пет термина годишње и то је то", казао је Тумбаковић.

По његовим речима, играчи који су у тиму су најбољи које Србија има. Упитан да ли је проблем у везном реду, односно спорости. он је рекао "не знам где бисте пронашли неке друге. Тражимо, истражујемо... Када је сваки део тима у питању. Србија овог момента тешко да има нешто боље".

Украјинске медије је занимало Тумбаковићево мишљење о репрезентацији те земље, а он је рекао да она није случајно прва у групи и да има лепу перспективу на Европском првенству.

Србија ће у полуфиналу играти против Норвешке 26. марта у Ослу. Финале ће се играти четири дана касније, а противник као и ко ће бити домаћин тог дуела биће накнадно познато.