ДО ЕВРА два путића, један је краћи али готово "невидљив", други прегледнији, за пролаз реалнији. Конкретније, ако се не деси сензација у последњем колу квалификација и Португалија не омане у Луксембургу, Србију чека већ виђени бараж и двобој са Норвешком у полуфиналу 26. марта.


Фудбалска репрезентација Србије је у "двострукој" трци да се пласира на Европско првенство 2020. и до тог циља може да дође главним или споредним колосеком.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ставићемо тачку у недељу: Роналдови рекорди у другом плану, Португалију од ЕП дели победа у Луксембургу


Прва варијанта је, рекло би се више само теоретска, јер су неопходна два услова да се испуне, од којих је први скоро немогућ:


*1) Да Португалија сутра не победи на гостовању Луксембург

*2) Да Србија победи Украјину на "Маракани"


Ни у једној другој комбинацији наша репрезентација не може да се из Групе Б директно домогне континенталног такмичења. Зато је бараж много изгледнији па је испало одлично што је Србија добрим играма у Лиги нација стекла право да се нађе у доигравању, јер ће јој оно бити последња нада.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Још пет комада до Бобека: Само четворица у историји нашег фудбала постиглa више голова од Митровића


Уколико нас не "стрефи" нека луда срећа и чудо из прве комбинаторике, већ је познато да Тумбаковићеве "орлове" у полуфиналном баражу чека Норвешка и да се та, само једна утакмица игра 26. марта, у Ослу. "Викинзи" нису баук, али би требало подсетити на чињеницу да код куће нису изгубили званичан меч три године. Уколико Србија победи Норвежане, чека је велико финале 31. марта. У другом полуфиналу домаћин је Шкотска, а жреб ће одредити њеног ривала, пошто су три репрезентације кандидати: Румунија, Израел или Бугарска.


Такође, жреб ће одредити ко ће бити домаћин финалног сусрета 31. марта.