Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је данас да "има неког помака" у националном тиму иако су минималне шансе за пласман на Европско првенство кроз квалификације и истакао да је утакмица са Украјином "резултатски интересантна из милион разлога".

"Шансе да се пласирамо кроз квалификације су минималне, али резултат који треба да остваримо је нама интересантан из милион разлога. Правимо платформу и надограђујемо се. Да сам очекивао више, сигурно да јесам. Има неког помака у односу на утакмице када смо почели. Проблем је што више простора за уигравање и припрему немамо. Можемо само да пратимо форму играча и правимо конструкцију тима за бараж у марту", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Србија има мале шансе да се кроз квалификације пласира на Европско првенство.

Потребна јој је победа сутра против Украјине, која је обезбедила прво место, али да Португал не савлада Луксембург у последњем колу квалификација.

Репрезентација Србије је до сада играла шест пута са Украјином и свих шест пута је изгубила, уз само један дат и 14 примљених голова, а у последњој је у јуну декласирана резултатом 6:0.

Тумбаковић је истакао да то "наравно да може" и требало би да додатно мотивише српске фудбалере.

"Неће недостајати мотив играчима да покажу и искажу се у њиховом најбољем издању. Не сумњам да ће направити помак у тактичкој дисциплини, одговорности, да ћемо остварити достојан резултат. Искрено, то не зависи само од нас, фудбал је жива ствар и не зависи само од једног противника", рекао је Тумбаковић.

Селектор је истакао да "ништа није препуштено случају" и да је направљена детаљна анализа ривала.

"Ништа нисмо препустили случају. Играмо против ривала који је бољи и квалитетнији од нашег претходног, а и резултатски растерећен. Без обзира на то који састав Украјине дође, неки пут је теже играти против оних играча који имају димензију доказивања", казао је Тумбаковић.

Њему је сметало то што, како је рекао, има много негативности у медијима и свако питање на конференцији почиње негативно.

"Остварили смо четири победе. Какве су, такве су, али су победе. Не можемо стално да гледамо негативно. Питање селектора и резултата репрезентације су национални пројекат. Не бежим од критике, али медијска подршка мора да бар мало буде усмерена у правцу резултата. Убеђен сам да може много боље, убедљивије и квалитетније, али неопходно је стрпљење"

Утакмица Србија - Украјина играће се сутра од 15.00 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.