Чешка је савладала тзв. државу Косово 2:1 и изборила пласман на ЕП, а госте оставили да тугују. Међутим, сама утакмица је имала и паклену увертиру, јер су чешки навијачи дочекали госте из јужне српске покрајне врло непријатељски, те су на сваком кораку јасно истицали да је Косово Србија и да не признају њихову лажну државу.

Прво на улицама пре меча, када су у неколико наврата напали гостујуће навијаче, а онда су на "Досан" арени, када је почело интонирање химне тзв. Косова истакли српске заставе и транспаренте "Косово је Србија", те скандираи "Србија, Србија".

Током меча се ова сцена више пута понављала, а фудбалери из Приштине су у томе видели расизам! Епилог свега биће највероватније казна УЕФА.

- Инсистирао сам код судије Ђанлуке Рокија да обрати пажњу на расистичке повике. Рекао ми је да не разуме шта скандирају, на шта сам узвратио да ја разумем. Причали смо на италијанском и рекао ми је да ће прекинути следећи пут, али није то учинио - рекао је Амир Рахмани, играч Кјева.

Исповест голмана Аријанета Мурића је била посебно занимљива, јер у једној изјави даје контрадикторне информације:

- Чешки навијачи су ме расистички вређали. Нисам чуо ништа што су рекли, реаговао сам као професионалац.

На неколико места морала је да интервенише и полиција због напада екстремних чешких група, мада су локални медији извештавали да су и гости, њих око 600, тражили повод за сукоб.