У ДАНУ када га су га прецизни статистичари сврстали на 22. место најбољих фудбалера на свету у 2019. години, заменик капитена Србије Душан Тадић је са помешаним емоцијама завршио меч са (не)јаким Луксембургом. Лаганих 2:0 у првом полувремену, па на крају панично спасавање три бода (3:2) против екипе у чијој се земљи фудбал и даље игра на полуаматерском нивоу.


- Било је добрих ствари, акција и голова, али само у првих 45 минута утакмице са Луксембургом. Друго полувреме је једно огромно разочарање за мене. Пре свега због тога што фудбал без трчања данас не може да се игра. Када то будемо схватили онда ћемо почети да правимо и боље резултате - директно у мету је гађао Душан Тадић.


Нажалост, блед утисак из другог полувремена је поништио све добро што је Александар Митровић урадио у првих 45 минута.


Прочитајте још Бараж Лиге нација друга шанса за Србију за пласман на ЕП: Ако не буде чуда, “орлови” близу Осла


- Понављам, срамотно је како смо лоше играли и мало трчали у другом полувремену. Мораћемо неке ствари да исправимо већ на мечу са Украјином. Требало би да им се осветимо за неке ствари из јуна - додао је Тадић.


На питање, да ли очекује изнанађење у недељу поподне у Луксембургу где гостује Португалија, Тадић је био кратак и јасан:


- Чисто сумњам!