Хрватски фудбалер Иван Ракитић, који је након пет сезона у Барселони изгубио место у првом тиму, рекао је да је и даље мотивисан и да ће до последњег тренутка настојати да промени своју ситуацију.


"Обожавам фудбал и у њему желим све. Размишљам да променим ову својуситуацију. За мене је све јасно: желим да освојим још титула, овде или било где другде. Желим да освојим Лигу шампиона ове године, идуће године, а након тога још више. Од те мотивације живим. Даћу све од себе до последњег дана, уживајући на сваком тренингу", рекао је Ракитић за телевизију „Мовистар“, а преноси Хина.


Ракитић је током разговара оставио утисак да ће покушати да се поново избори за место у првој постави у којој је био од доласка у клуб 2014. до овог лета. Истакао је да додатно тренира, а ни једном није споменуо одлазак ове зиме, као што сенагађа.


Тренер Ернесто Валверде оставио је Ракитића на клупи у последње две првенствене утакмице против Левантеа и Селте. Ове сезоне је наступио у десет утакмица, одигравши свега 255 минута, чиме је претпоследњи по минутажи од седам везних играча Барселоне.


"Разумем и поштујем одлуке тренера, али сматрам да сам дао много током ових пет и нешто година. Желим да наставим да уживам овде, то је оно што желим, то ми је битно. Имам 31 годину, а не 38, и осећам да сам у најбољим годинама, у најбољем тренутку", рекао је Ракитић чији уговор са Барселоном траје до лета 2021.


Ракитић је од доласка у Барселону сваке године одиграо више од 50 утакмица по сезони, скупивши 278 наступа, чиме је пети странац с највише наступа у 120 година дугој историји клуба. Откад је 2017. на клупу сео Валверде био је најкоришћенијииграч, све до почетка ове сезоне.


"Ово је тешка ситуација, потпуно нова за мене, али понекад се догађају ствари које није потребно схватити 100 одсто, а морају се прихватити", рекао је Ракитић.