НЕКОЛИКО селекција има прилику да коло пре краја квалификација за ЕП 2020. извади визу, али нигде неће бити веће радости ако се то догоди него у Хелсинкију. Репрезентација Финске вечерас (18.00) дочекује Лихтенштајн у Групи Ј, и ако победи апсолутног аутсајдера, избориће први одлазак на континентални шампионат, али и било које велико такмичење.


Све је спремно за радост на северу Европе, а навијачи највише очекују од Темуа Пукија, голгетера тима у овом циклусу са седам голова. То потврђује и капитен Тим Спар, искусни 32-годишњи везиста Мидтиленда.


- Имамо веома добар тим, одличног селектора Маркуа Канерву, али Пуки је наш "икс фактор", човек који решава све важне утакмице - истиче Спарв. - Верујем да ће тако бити и овога пута, и да ћемо обрадовати целу нацију. Не сме да се заборави да смо пали скоро до стотог места на ФИФА листи пре неколико година, а сада смо пред пласманом на шампионат.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Самопоуздање је најважније: Куртоа, упркос критикама, тврди да је један од најбољих голмана света


У овој групи БиХ дочекује Италију, која је већ извадила визу, док ће Јерменија угостити Грчку. А што се тиче Групе Д, ту ће данас Швајцарска бити домаћин Грузији, а Данска Гибралтару. Уколико фаворити тријумфују, одлука о два путника ће пасти у последњој рунди, с тим што је у игри и република Ирска.


ЖЕСТОКО У РУМУНИЈИ

ИЗ Групе Ф, већ је на шампионат отишла Шпанија, док три селекције желе друго место. Пресудан би могао да буде двобој трећепласиране Румуније и другопласиране Шведске, у којем "викинзи" евентуалном победом могу да ставе печат на одлазак. Из прикрајка шансу вреба Норвешка, која ће угостити Фарска Острва.


ВЕЋ НА ЕП
УКРАЈИНА (Група Б)
ШПАНИЈА (Група Ф)
ПОЉСКА (Група Г)
БЕЛГИЈА (Група И)
РУСИЈА (Група И)
ИТАЛИЈА (Група Ј)