НА стадиону “Рајко Митић” је најбољи фудбалер данашње Србије урадио нешто више од легенде српског фудбала по којем је стадион добио име. Александар Митровић је и вечерас у претпоследњем мечу квалификација за Првентво Европе био класа за остале играче на трену. У утакмици која је била тешка за гледање, коју смо сви једва “сварили” Србија је на крилима Митровића победила некадашње фудбалске “лилипутанце”, Луксембург са 3:2 (2:0). Једва!


Коначан резултат, развој догађаја на терену и комплетан утисак је слика и прилика онога што је Србија са два селектора прошла у овим квалификацијама. Мало топло, више хладно, углавном млако! Дрхала су малобројна дечица на источној трибини од прохладне ноћи, али су много више дрхтали људи у црвеном на терену и на клупи домаћег тима, јер – Луксембург је на крају једва пао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Митровић и Радоњић "сломили" упорни Луксембург


САМО 2.000 КЛИНАЦА РАДНИ дан, београдска сумаглица, казна УЕФА, мање атрактиван ривал... Све је кумовало да вечерас на трибинама стадиона “Рајко Митић” буде једва 2.000 деце из околине Београда, највише из Вршца. Како је Србија играла са Луксембургом, тешко да је могла да пошаље лошије исписану позивницу за недељни меч са Украјином који се игра на истом месту у 15 часова.

Вратимо се Митровићу... Он је са два гола у 11. и 43. минуту прво стигао, а затим и престигао легендарног Рајка Митића на вечној листи стрелаца нашег фудбала. Са два поготка у мрежи Луксембурга, Митровић је на свој конто уписао укупно 33 гола. Рајко Митић има 32, а испред аса Фулама сада су остали Милошевић, Марјановић и Галић са по 37 голова и рекордер Бонек сда 38.


Да не беше тих Митровићевих голова за миран сан у првом полувремену, можда би Србија доживела ноћну мору у наставку меча ( у овом делу меча, у 21. минуту гости су погодили и стативу). А личило је да ће тако да буде када је Луксембург смањио на 2:1 у 54. минуту. Наду да ћемо да гледамо мирнији финиш вратио је резервиста Радоњић релепим голом у 70. минуту, али само на пет минута, пошто је Турпел постигао коначних 3:2. Зашто није било 3:3 на крају ваља питати Мориса Девила којем је фалило само мало за шок на скоро празном стадиону.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Матић већ у јануару жели да оде са "Театра снова"


Бледуњава Србија којој је Митровић током 90 минута давао “вештачко” дисање се тако “ушуњала” у последње коло квалификација. У недељу ће од 15 часова да прети Украјини и да ослушкује шта Португалија ради код куће са Луксембургом. Реми у том мечу и наша победа, замислите, води ову и овакву Србију директно на ЕП. У супротоном, летимо у мартовски бараж.


СРАБИЈА – ЛУКСЕМБУРГ 3:2 (2:0)

СТРЕЛЦИ: Митровић у 11. и 43. и Радоњић у 70. минуту за Србију, а Родригез у 54. и Турпел у 75. минту за Луксембург. Стадион “Рајко Митић”. Гледалаца 2.000. Судија: Гозубујук (Холандија) 6.

СРБИЈА: Дмитровић 6 – Никола Максимовић 6, Миленковић 6,5, Коларов 6,5, Младеновић 6 – Миливојевић 6,5, Немања Максимовић 6 – Милинковић-Савић 6 (од 62. Радоњић 7), Тадић 6,5 (90. Лукић -), Љајић 6,5– Митровић 8.

ЛУКСЕМБУРГ: Морис 6 – Жанс 6, Шано 6, Жерсон 6,5, Хал 6, Карлсон 6,5 – О. Тил 6,5 (62. Турпел 6,5), Филипс 6 (од 45. Скендеровић 6) – Родригез 7, В. Тил 7 (од 78. Синани -) – Девил 6,5.

Играч утакмице: Александар Митровић (Србија).