Храбри дечак Исаија Пантић је у недељу поподне изгубио животну битку са тумором мозга. Од њега су се опростили многи, а вечерас је одржана комеморација и опроштај од њега у хотелу "Радисон".

Легенде Предраг Мијатовић, Радомир Антић, Владе Дивац и Богдан Богдановић су послали срцепарајуће видео снимке.

- Када размишљамо о Исаији који није више међу нама, размишљам о једном дивном дечаку, пуном енергије, дечаку који је волео спорт. Који је био посебан. Утакмице које смо имали прилику да гледамо заједно и да будемо заједно. До самог краја сам се надао да ће моћи да победи болест, нажалост се то није догодило. Остаће у нашим срцима. Он је сада на небу и чуваће пре свега своју породицу, пријатеље и све нас. Нисам веровао да ћу радити овако нешто, надао сам се да ће остати са нама. Моје искрено саучешће. Чувајте се, будите јаки - рекао је Мијатовић у покушају да задржи сузе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Реал се опростио од Исаије Пантића: Мадриђани потресним снимком одали почаст храбром дечаку (ВИДЕО)

ПАНТИЋ: ЗА ЈУНАКОМ СЕ НЕ ПЛАЧЕ Присутнима се обратио Исаијин отац Жељко Пантић. - Један радостан живот који је нажалост стао са само 15 година, био је једна врста концентрата среће. Ја и да хоћу од мог Исаије не могу да направим жртву, јер није живео живот жртве већ живот победника. Од почетка до краја његов живот је био борба. - неутешан је био Исаијин отац Жељко. Наставио је у истом даху.
- Из Исаијиног живота узмимо поуку како се живи, и како се нашој деци даје могућност да живе посебно. За јунаком се не плаче, барем не превише. Онај бог који ми га је дао, нека га у своје руке прими - јецајући кроз сузе је додао Пантић.

Кратку поруку је имао некадашњи селектор Србије.

- Обележио је наше време са осмехом. Нека почива у миру. Све најбоље вам желим - поручио је Антић.

Пред говорницу је стао и чувар мреже Партизана Владимир Стојковић.

- Када сам последњи пут носио мајицу са твојим именом, био сам сигуран да ћеш добити ту битку, као и сваку за последње две и по године. Нисам ни сањао да се нећемо поздравити и да нећу видети твоје искрено лице и осмех. Ниси физички могао да будеш присутан, али си био ту. Свака наша следећа победа биће твоја. Ти си Исаија храбар, баш као и твој Партизан. Нека ти је вечна слава - рекао је голман црно-белих.

На комеморацији су сви из Партизана на челу са председником клуба Милорадом Вучелићем и Савом Милошевићем, као и многе друге јавне личности.

- Искрено саучешће. Много ми је жао Исаије. У исто време сам срећан што сам га познавао тог дечака. Показао нам је како се живи овај живот, иако кратак, живео га је пуним плућима, уз подршку оца, мајке, брата и породице. Последњи поздрав за Исаију - рекао је Владе Дивац.Бек Сакрамента се огласио такође путем видео поруке.


- Искрено саучешће породици Пантић. Јако тужна вест за све. Драго ми је што сам имао прилику да упознам младог Исаију. Момка пуног енергије, жара и великог борца. Надам се да му је негде горе боље и да нас гледа са неког бољег места - рекао је Богдан Богдановић.


Свима се обратила и Исаијина мајка.

- Захвална сам свим људима који су нам пружили сваку врсту помоћи да остане мало дуже са нама. Без њих то не би било могуће. Да ли је то био одличан хирург, добро информисани онколог који је тражио нова решења, идеје и да нађе начин да се бори са тим злом у његовој глави. Да ли је то био власник приватне клинике који је заузео став са којима се нисмо сложили и рекао да неће бити особа која ће ускратити Исаији последњу шансу. Хвала екипи са интензивне неге “Белмедик” клинике. Трудили су се да му пруже праву негу и захваљујући њему је био леп. Брзо је сакупљено лечење за његово лечење у иностранству. Таква дијагноза је нешто што човека за месец-два остави без свега. Доживео је све то и имао је прилику да ужива у неким стварима да му нисте помогли. Ви који сте помагали на други начин, својим неуморним порукама, подршком, молитвама. То нам је јако значило - говорила је његова мајка.