АКО жели да поправи слику о себи и стање на табели квалификационе групе, млада репрезентација Србије мораће да побеђује. Две прилике које се пружају "орлићима" су две квалификационе утакмице за ЕП 2021. године које селекција Илије Столице игра са Естонијом и Русијом.

Домаћин оба меча је Ниш, а играчи и стручни штаб очекују у петакпротив Естоније и у уторак против Русије (оба меча у 19.00) подршку са трибина стадиона "Чаир".

- У утакмици са Бугарском, у нашој победи у Софији и на мечу у Пољској који смо изгубили биле су очигледне неке добре и неке лоше ствари у нашој игри. Трудићемо се да из оба меча извучемо поуке, играчима је већ сугерисано шта је потребно да се коригује у припреми за утакмице са Естонијом и Русијом. Зна се да је наш циљ шест бодова из ова два меча - каже селектор Столица.

Занимљиво је да је стручни штаб младих и овог пута добио појачање. На инсистирање селектора Столице, као и пред претходне две утакмице, и сада је са "орлићима" легендарни ас Партизана Саша Илић. Он је недавно почео да селектира и води играче до 15 година, а своје искуство и савете могао би да искористи и уз младу репрезентацију.