Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је данас да се екипа спрема за Луксембург као да је то једина утакмица и да ће бити времена за припрему за Украјину после тога.

- Спремамо се за Луксембург као да је то једина утакмица у овом циклусу. Тако спремам екипу. Када се то заврши имаћемо сасвим довољно времена да се спремимо и за утакмицу која је у недељу - рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неће на терен у српским бојама: Русе сачекало непријатно изненађење када су добили дрес за ЕУРО

Српски национални тим ће у четвртак играти против Лукембурга у квалификацијама за Европско првенство.

Репрезентација Србије чека кикс Португалије, а пре тога мора да оствари победе у својим дуелима, прво са Луксембургом, а потом и Украјином да би се кроз квалификације пласирала на континентални шампионат.

- Играмо за репрезентацију своје државе и морамо на свакој утакмици да размишљамо о победи. Верујем да морамо да иницирамо нешто што може да пробуди наду. Сваки резултат без нашег резултата нема тежину. Хајде да завршимо Луксембург и онда ћемо да се мотивишемо да завршимо и другу утакмицу, а све остало је бонус - казао је Тумбаковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Миливојевић и Дмитровић одушевили децу у Младеновцу: Победе и фудбал су најбоља школа

Селектор српског националног тима је истакао да нема дилему када је у питању састав који ће извести на терену.

Упитан је шта се променило у односу на утакмицу са Луксембургом из септембра.

- Ништа се значајно није променило, осим што смо додатно скаутирали Луксембург. Нема промена што се тиче њиховог састава и начина игре. Морамо да будемо концентрисани током целе утакмице - казао је Тумбаковић.

Утакмица Србија - Луксембург играће се сутра од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.