Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов рекао је данас да екипа треба да буде концентрисана само на себе и да је уверен да ће имати континуитет играња на великим такмичењима.

"Знам врло добро каква је ситуација. Гледамо да одрадимо оно што је до нас. Не можемо да утичемо на то шта ће се десити са Португалом, не можемо унапред да видимо. Концентрисани смо на оно што нас чека, да будемо прави. Ако Португал киксне, да будемо спремни, а ако не, да будемо спремни за март и бараж", рекао је Коларов новинарима у Старој Пазови.

Србија два кола пре краја квалификација за Европско првенство може да оствари пласман ако победи обе утакмице, а Португал киксне у једној.

Поново у националном тиму постоји проблем са појединим играчима. Лука Јовић није у тиму.

Коларов је упитан за "увређене" одговорио да није на њему да коментарише.

"Не би било озбиљно да коментаришем, није на мени", казао је Коларов.

Навео је да репрезентација мора да буде на првом месту.

"Дуго сам овде и увек сам гледао свој приступ, од првог до овог данашњег окупљања. Увек сам гледао да репрезентација буде на првом месту. Некад лични циљеви морају да се ставе у други план, иако је то понекад тешко играчу да прихвати. Ма каква репрезентација била. Дуго сам овде и било је свакаквих екипа, али је то наша репрезентација. Свако треба да стави интерес и на своју штету за интерес групе", рекао је капитен српског тима.

Он је истакао да је убеђен да сви раде у најбољем смеру и најбоље што могу.

Фудбалска репрезентација Србије дуго нема континуитет одлазака на светска и европска првенства, а Коларов је рекао: "Проблем је сугирно у нама".

"Зашто толико дуго, треба да видимо шта и како. Морамо да размишљамо у смеру да репрезентација буде сврха, а не проблем. Сви морамо да дамо бољу поруку. Ми на терену понашањем пре свега, оно мора да буде на нивоу репрезентације. Питање је времена када ћемо направити континуитет. Волео бих да то буде док ја играм. Надам се већ у марту. Треба да будемо сви заједно, а не да се стално гледа ко је катастрофа", рекао је Коларов.

Наредну утакмицу против Луксембурга моћи ће да гледају само деца до 14 година, а Коларов је навео да она треба да буду на стадиону и када су нормални услови, а не само када је репрезентација кажњена.