Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је задовољан победом против Манчестер ситија, после које је његова екипа стекла осам бодова предности у односу на прве пратиоце на табели.

- Сити је био добар. Били су добри и морали смо да се бранимо свиме, али постигли смо невероватне голове. Било је тешко, али вредело је, заиста је сјајно. Они додају лопту споља, Стерлинг. Колико добро смо га бранили до тада? Видели сте шта се дешава када га више не браните. Моји играчи су били потпуно концентрисани и било је добро. То је једини начин којим можете да победите Сити. Можда друге екипе раде на другачији начин, али ово је једини начин којим ми можемо њих да победимо - рекао је Клоп, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Ливерпул је повео у петом минуту голом Фабиња. Голу је претходила сумњива ситуација на другој страни терена, након што је лопта у руку погодила Трент Александра Арнолда, после шута Бернарда Силве. Играчи Ситија тражили су пенал, судија је показао да се игра настави, до лопте је дошао Фабињо и постигао леп гол.

Судија је после употребе ВАР технологије оценио да није било пенала.

- ВАР је био проблем. Видео сам дискусију пре првог гола и само сам чекао. Више није исто, али то није проблем. Могу вечерас да славим.

Клоп је додао да утакмица није била најлепша, али да је била узбудљива, што му се допало.

Ливерпул има велике шансе да освоји прву шампионску титулу од 1990. године. "Црвени" су први на табели са 34 бода, Лестер и Челси имају по 26, а четвртопласирани Манчестер сити 25.