Тешки дани су пред фудбалером Галатасараја на позајмици у Брижу Мбајеом Дијањеом, пошто би промашени пенал на “Парку принчева” против ПСЖ у Лиги шампиона могао да га кошта посла у белгијском клубу.

Бриж је имао сјајну прилику да се из Париза врати непоражен, пошто је у финишу меча, при вођству “светаца” 1:0, добио прилику да са беле тачке дође до изједначења.

Ипак, Дијање је узео лопту испред стандардног извођача пенала Ханса Ванакена, и – промашио. Белгијски медији су “разапели” високог нападача после тога, а тренер Филип Клемон није имао милости за недисциплину – Дијање је одстрањен из тима.

- Неће бити у конкуренцији за следећи меч, а у наредним седмицама или месецима ћу одлучити да ли ћу га враћати у тим. Новчана казна ће сигурно бити изречена, јер правила екипе и клуба морају да се поштују. Направио је глупу грешку и због тога мора да сноси последице – рекао је Клемон.

Да ствар по Дијањеа буде гора, исту ствар је направио и у дресу Галатасараја, с тим што је тада постигао гол. У финишу прошле сезоне, на утакмици против Малатије, Дијање је, уз жестоко негодовање Јунеса Беланде, извео најстрожу казну, али пошто је затресао мрежу, нико од саиграча није пришао да му честита.