УЕФА на удару Платинија: Француз тражи исплату заосталих плата и бонуса

Бета

08. 11. 2019. у 18:50

УЕФА на удару Платинија: Француз тражи исплату заосталих плата и бонуса

Мишел Платини фото АП

Бивши председник Европске фудбалске уније Мишел Платини затражиће преко суда исплату заосталих плата и бонуса од Уефа у износу од неколико милиона евра

Бивши председник Европске фудбалске уније Мишел Платини затражиће преко суда исплату заосталих плата и бонуса од Уефа у износу од неколико милиона евра.

Његов адвокат Венсан Солари је у изјави за АП рекао да је Уефа исплатила Платинију само годину дана након што је суспендован у октобру 2015. године.

Солари је навео да Платини има право бар на део од три милиона швајцарских франака колико му је годишње припадало по уговору.

"Уефа нас је недавно обавестила да не желе никакве преговоре", рекао је Платинијев адвокат.

Како је додао, захтев ће бити благовремено поднет надлежном суду.

Уефа није желела да коментарише ове наводе.

Платини поново може да ради у фудбалу након што му је истекла четворогодишња суспензија. Он је био суспендован из свих фудбалских активности због сукоба интереса, пошто је као саветник добио два милиона долара од Светске фудбалске федерације (Фифа) 2011. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nebojša

08.11.2019. 19:29

Dokazani kriminalac seuzeleo para. Uvek mu malo. Trrbali su ga dozivotno diskvalifikovati iz sporta Tako blagu kaznu je dobio zbog imena i zemlje porekla. Da je takav kriminalac bio Srbin dobio bi i robiji i oduzete pare i dozivotnu diskvalifikaciju