НАЈВЕРНИЈИ навијачи лондонског Тотенхема, према проценама њих око 1000, који су допутовали у Београд да присуствују утакмици Лиге шампиона против Црвене Звезде окупирали су престоничке кафиће и ресторане. Видно расположени и распевани, али без обележја свог клуба, били су ради да причају са нашим репортерима и поделе утиске о нашој земљи.


- Већ сам био у Београду, али туристички. Нисам до сада ишао ни на једну утакмицу у Србији, тако да ми је ово ватрено крштење. Допутовали смо у уторак и обишли смо већину централних кафића - рекао је за "Новости" Сајмон из Лондона. - Људи су пријатни и веома дружељубиви, а пиво је доста јефтино. Црвена Звезда је добра екипа, али ја верујем у победу мог тима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Покетино: Видели смо како је Ливерпул прошао у Беoграду, Кејн: Надам се да ћу бити бољи него против Партизана (ВИДЕО/ФОТО)


Док су ишчекивали полазак на стадион, ни кишовито време није их одвратило од посете најпознатијим престоничким локалима, где су дегустирали српска пива и вина и јели домаће специјалитете. Један од навијача популарних "Певаца" за наш лист не крије да је одушевљен највећим српским фудбалским здањем.


- Стадион "Рајко Митић" је фантастичан, за мене лично много лепши од нашег новог стадиона. У Енглеској углавном влада позоришна атмосфера, док овде навијачи не престају са подршком свих 90 минута и много ватреније бодре свој клуб. Шансе су нам подједнаке, јер нисмо добили меч у гостима читаве сезоне - констатује Даг, који је у Београд допутовао из Северног Лондона. - Волим Звезду, драго ми је било када сте 1991. године освојили тадашњи Куп шампиона, а играч који ми се највише свидео био је Дејан Савићевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звездаши пожурите на благајне, остало је још мало карата!


Репортерима "Новости" своје импресије и одушевљенње Србијом и њеним главним градом изнео је и Лук, ког смо са пријатељима затекли у једном локалу на Тргу републике.


- Ово ми је четврта посета вашој земљи, и сваки пут се изнова одушевим. Такође имам пријатеље у Панчеву, које сам давно упознао на летовању. Храна и пиће су доста јефтинији него у Енглеској, људи су пријатни, и заиста сам одушевљен вашим главним градом. - каже Лук. - Већ сам присуствовао утакмици Партизан - Тотенхем и мечу између Црвене Звезде и Арсенала, где сам се уверио да је навијање фантастично и да су навијачи много страственији него код нас. Очекујем тврду утакмицу и надам се да нећемо претрпети пораз.


БЕЗ ОБЕЛЕЖЈА
НАВИЈАЧИ Тотенхема ретко су се на престоничким улицама данас могли срести у обележјима свог клуба, јер их је управа "певаца" упозорила да их не истичу. Такође им је саветовано да се окупљају само на Обилићевом венцу и Кнез Михаиловој улици, што су они максимално испоштовали.Фото: П. Милошевић