ЋИРО Имобиле (29) играо сјајно у Лацију, а прошлог викенда на "Сан Сиру" у Милану је ушао у ред легенди, јер је за кратко време, у само 147 утакмица постао шести играч у историји клуба који је постигао 100 и више голова!

Голгетер Серије А је постигао чак 13 погодака ове сезоне на 11 мечева, био је пресрећан што је за само 147 мечева успео да дође до троцифреног броја погодака.

- Пресрећан сам био и кад сам престигао великог Ђорђа Кинаљу по броју голова у Серији А и посебна ми је част што сам се уписао у алманах Лација. Не размишљам о рекордима, већ само како да побеђујемо сваке недеље и ако тражите да вам кажем која ми је жеља онда је то свакако - титула првака са Лацијом - изјавио је Имобиле.

Ћиро гази као брзи воз, са невероватном лакоћом постиже голове и ове сезоне ће уколико се не повреди брзо престићи на листи голгетера Лација Томаза Рокија (105) и Бруна Ђордана (108). Кинаљу је надмашио по броју голова у Серији А, јер је затресао мрежу 80 пута, а некадашњи великан 77 пута, али је Ђорђо са 122 поготка за Римљане на трећем месту вероватно први репер у наредној сезони. Ђузепе Сињоеи је други са 127, а чувени Силвио Пиола је на првом месту са 149 погодака.

Ћиро је и шести стрелац клуба у историји кад се ради о еврокуповима, јер је постигао 10 голова. Симоне Инзаги, актуелни тренер Лација, прва је пушка у Европи са 20 голова. Имобиле је претпрошле сезоне био "златна копачка" у Италији, јер је на 33 меча постигао 29 голова, највише од било ког играча "небо-плавих" у историји кад је у питању једна сезона.

- Жеља ми је да постигнем више од 30 првенствених голова у једној сезони. Како сам кренуо, можда ми се жеља испуни и ове године - пожелео је Имобиле.

Лацио не игра добро ове сезоне као претходних, али засада имају Ђиру Имобилеа, који доноси бодове чак и из полуприлика.НИЈЕ НА ПРОДАЈУ
ЋИРО је у Рим стигао из Дортмунда у лето 2016. године и био је то пун погодак јер се исплаћује головима. Пре годину дана продужио је уговор до јуна 2023. године и без обзира на интересовања великих клубова, газда Лација свима даје исти одговор - Ћиро није на продају. То само значи да ће у наредне две сезоне, сјајни голгетер бити вероватно власник свих клупских рекорда везаних за поготке.

ГОЛГЕТЕРИ ЛАЦИО
1. С. Пиола 149
2. Ђ. Сињори 127
3. Ђ. Кинаља 122
4. Б. Ђордано 108
5. Т. Роки 105
6. Ћ. ИМОБИЛЕ 100

БРОЈКЕ
340 мечева у каријери
177 голова у каријери
147 утакмица за Лацио
100 голова за Лацио
116 мечева у Серији А за Лацио
80 голова у Серији А за Лацио