Фудбалер Војводине Немања Николић рекао је да не види ниједан разлог због којег би новосадски клуб у предстојећи дерби против Партизана ушао са неком бојазни или превеликим респектом.


"Мислим да ће бити виђена једна добра утакмица за гледаоце, али врло тешка за нас играче. Партизан јесте у кризи у нашој лиги, али у Европи игра на завидном нивоу. Да ли је у питању мотив код играча или нешто друго, не знам, али знам да Партизан чини скуп одличних појединаца и да је то један јако квалитетан тим", рекао је Николић, који је у Војводину дошао на позајмицу управо из Партизана.


У дербију 15. кола Супер лиге Србије, фудбалери Војводине гостују екипи Партизана у Београду. Војводина тренутно заузима треће, а Партизан четврто место на табели домаћег шампионата.


"С друге стране, ми смо испред њих на табели, што мислим да смо и заслужили на основу досадашњих игара и резултата. Свакако да и у суботу имамо чему да се надамо и не видим ниједан једини разлог зашто бисмо са неком бојазни или превеликим респектом ушли у тај меч. Партизан поштујемо као клуб, али исто тако и Војводина има своју традицију и представља велики клуб у српском фудбалу", рекао је Николић.


Иако је добро упознат са квалитетима Партизана, Николић верује да његова екипа може да оствари добар резултат у Београду. За разлику од Партизана, како је навео, предност Војводине је у томе што од почетка сезоне игра стандардно добро и држи исти ниво резултата.


"Додуше, имали смо и ми одређених падова, за које сматрам да су се догодили превасходно због замора играча. Уосталом, и тренер је свестан да екипа није прошла припреме онако како он то практикује и стога сматрам да смо из оваквог стања за сада извукли максимум. У сваком случају, надам се добром дербију и мислим да су шансе за победу пођеднаке, а за нас би, искрено, и бод био задовољавајући резултат", додао је Николић.


Он се екипи Војводине придружио пред крај летњег прелазног рока, а у Војводини је до сада постигао три гола и остварио две асистенције.


"Презадовољан сам својим боравком у Новом Саду и начином на који су ме прихватили тренер, саиграчи, чланови управе и сви људи из клуба. То ме чини срећним и даје ми самопоуздање, те се надам да ћу то у наредним утакмицама оправдати са још више голова у противничким мрежама. Уопште се не осећам као да сам овде на позајмици, већ буквално као да играм за Војводину дуги низ година", рекао је Николић.


Меч између Партизана и Војводине игра се у суботу од 14.00.