ПАРТИЗАН је пао са Бановог брда. Како се котрљао "парни ваљак" током 90 минута утакмице са Чукаричким, није ни чудо што је домаћин славио са 2:1. Вођство "брђанима" је донео штопер Стефан Шапић у 16. минуту, пошто је после корнера уловио на спавању Урошевића, па Асана на првој стативи, и Стојковића на гол-линији.

Шапић је, интересантно највиши играч домаће Суперлиге. Висок је 203 центиметра, један више од некадашњег домаћег аса Николе Жигића, али је занимљиво да после корнера с леве стране није ни скочио, већ је само окрзнуо лопту шишкама и сместио је иза леђа очајне одбране црно-белих.

- Искрено, још се нису слегли утисци после меча, још нас "тресе" она позитивна еуфорија, ипак смо победили велики тим, а Партизан заиста има моћан тим - и даље не крије одушевљење Стефан Шапић.

Штопер Чукаричког је истакао врло битну ствар са утакмице у којој се његов тим учврстио на другом месту на табели.

- Оба тима играју офанзивно, знали смо и пре почетка сусрета да ће меч бити одличан за публику. Прво полувреме је било изједначено, са шансама на обе стране, а ми смо једну искористили. Партизан је био мало бољи у наставку, после изједначења је кренуо и по победу. Остали смо прибрани и на крају смо награђени сјајним контранападом за други гол и велику победу - закључио је Шапић, који истиче да нико у Чукаричком не размишља о нападу на прво место, већ само о наредном мечу који ће "брђани" играти у недељу против "фењераша", Мачве у Шапцу.

СЕРИЈА БЕЗ ПОРАЗА

ЧУКАРИЧКИ је победом над Партизаном наставио сјану серију мечева на свом стадиону у домаћим такмичењима (првенство и куп). "Брђани" не знају за пораз од децембра прошле године, када их је савладала Звезда (3:2). Од тада су, у укупно 17 мечева на Бановом брду, победили на 14, уз три ремија.