Менаџер фудбалске репрезентације Немачке Оливер Бирхоф рекао је да није искључена могућност повратка Матса Хумелса у државни тим, иако је то у супротности са мишљењем селектора Јоахима Лева.

- Из разговора се стекао утисак да се ради о дефинитивном искључивању из репрезентације, али увек сам говорио да још никога нисмо пензионисали - рекао је Бирхоф за Скај Немачка.

Лев је изазвао много пажње када је прошлог марта отпутовао у Минхен, где је разговарао са тројицом репрезентативаца освајача Светског првенства 2014. године, Матсом Хумелсом, Томасом Милером и Џеромом Боатенгом и обавестио их да на њих не рачуна. Одлуку је образложио тиме да жели да пружи прилику млађим играчима у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

Хумелс (30) је лоше примио ту вест, али од тада игра добро за Борусију из Дортмунда, због чега многи у Немачкој сматрају да би требало да се врати у репрезентацију, а посебно после тешке повреде Никласа Зулеа, који је требало да буде стандардан у одбрани.

- Тада сам сматрао да је врло јасно рећи, посебно због играча какви су Зуле или остали, да више не рачунамо на њих (Хумелс, Милер, Боатенг), да имамо друге пројекте и да месецима не желимо да разговарамо о томе, али у фудбалу ја никада ништа не искључујем - рекао је Бирхоф.