ЧУКАРИЧКИ слави Стојановића, али и голмана Партизана Стојковића. Добар дерби на Бановом брду у којем је било од свега помало и за сваког понешто, донео је све фудбалерима Александра Веселиновића.

Поново је Партизан био далеко од својих европских издања, много се мучио не би ли створио било шта на противничкој половини, а када је бар нешто имао у рукама све је просуто због невероватне грешке капитена Владимира Стојковића - 2:1 (1:0).

Од почетка утакмице било је јасно да дуги низ непобедивости Чукаричког никако није случајност и да “брђани” и те како имају материјал са којим би могли да помрсе рачуне Партизану. Једноставност у фази организације игре и чврстина у дуелима са офанзивним фудбалерима црно-белих представљали су добру основу за оптимизам Веселиновићевих пулена да у дербију кола могу до позитивног резултата.

Могао је Садик у деветом минуту да одведе утакмицу у потпуно другом смеру када је вукао лопту 30-ак метара и са ивице шеснаестерца шутирао замало непрецизно. Како то обично бива ове јесени на утакмицама Партизана Стојковић је после првог шута у оквир његовог гола морао да се окрене и извади лопту из мреже.

То се на Бановом брду десило у 16. минуту после корнера Доцића и сјајне реакције главом штопера домаћих Шапића на првој стативи.


Очекивало се да Партизан од тог момента појача притисак, али у ногама Милошевићевих изабраника није било ни снаге, ни креације, а у појединим тренуцима је деловало ни превише жеље да се црној слици игре гостију дода бар мало белог.

О спорости деловања и размишљања фудбалера Партизана у првих 45 минута игре довољно говори податак да је Петровић само једном морао да интервенише и то у 33. минуту. Тада је Тошић покушао са 20-ак метара, али је чувар мреже домаћих спречио изједначење. Оно би по свему виђеном до тада било незаслужено.

Није Партизан проиграо ни у другом полувремену, све до 70. минута када је Ивановић, утисак је, изненадио и самог себе феноменалним шутем са 20-ак метара искоса који је завршио у левом горњем углу Петровићевог гола. Добио је Партизан значајну ињекцију самопоуздања после Ивановићевог гола кренуо је “ва банк”, али је на крају јурећи три бода остао без иједног.


“Заслуге” за то припадају Владимиру Стојковићу који је код контре домаћина кренуо ка свом голу иако је био много ближи лопти од Ћирковића. Несхватљив гест искусног голмана је омогућио Стојановићу да зицер претвори у велико славље свог тима.ЧУКАРИЧКИ - ПАРТИЗАН 2:1 (1:0)
СТРЕЛЦИ: Шапић у 16, Стојановић у 90. за Чукарички, Ивановић у 70.минуту за Партизан. Стадион Чукаричког. Гледалаца: 2000. Судија: Ненад Минаковић (Нови Сад)
6.

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 7 - Ћирковић 7,5, Шапић 8, Пушкарић 7,5, Богосавац 7 - Доцић 7,5 - Ндиаје 6,5 (од 77. Видосављевић -), Кајевић 6,5 (од 69. Стојановић 7,5), Ковач 6,5 (од 80. Ђорђевић -), Бирманчевић 7 - Тедић 7,5.

ПАРТИЗАН: Стојковић 5 - Милетић 5,5, Остојић 6,5, Павловић 7, Урошевић 6 – Здјелар 6,5, Натхо 7 - Тошић 5,5 (од 70. Лакчевић -), Сума 6,5 (од 59. Шћекић 6,5), Асано 5,5 (од 59. Ивановић 7) - Садик 6.

Играч утакмице: Стефан Шапић (Чукарички).