Многи играчи мисле слично: Милнер против ВАР

Танјуг

29. 10. 2019. у 17:28

Многи играчи мисле слично: Милнер против ВАР

Џејмс Милнер фото: АП

Врло је тешко користити ВАР када и даље постоје мишљења о одлукама и да се квари атмосфера у утакмицама - рекао је фудбалер Ливерпула
Фудбалер Ливерпула Џејмс Милнер рекао је да ВАР технологија квари атмосферу на утакмицама и да многи играчи не воле када се користи та технологија. ВАР се од ове сезоне користи у Премијер лиги и до сада је било много контроверзи. Та технологија користила се у свих 100 премијерлигашких утакмица ове сезоне, али се играчи и тренери не слажу око њене успешности.

- Технологија на гол линији је невероватна. Одлука се одмах доноси, црно на бело. Али, врло је тешко користити ВАР када и даље постоје мишљења о одлукама и да се квари атмосфера на утакмицама - рекао је Милнер, пренео је Скај.

Милнер је у својој аутобиографији навео да "мрзи ВАР", а у интервјуу за Гардијан рекао је да и даље исто мисли.

- То је можда старомодни део мене, али мислим да има још много да се разговара о ВАР-у. Постигнете гол, наступи експлозија буке, а онда ВАР. Морате да чекате. Да ли је гол - навео је он.

- Да ВАР технологија отклања све контроверзе, подржао бих 100 одсто. Али, још има дискусија о томе. Мислим да многи играчи мисле слично - додао је Милнер.

У 100 утакмица у Премијер лиги ове сезоне ВАР је променио 26 одлука, а том технологијом проверено је 600 спорних ситуација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације