ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА “НОВОСТИ”: ЗАГРЕБ


Након што је хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић изјавила да је фудбалски клуб Ријека осамдесетих година прошлог века била ”некакав резервни клуб за Партизан и Звезду уследила је лавина реакција у Хрватској па се ријечки градоначелник Војко Оберснел запитао ”колики је резервоар глупости”.


Званично очитавање о тој крајње непримереној изјаву Грабар-Китаровић затражио је и фудбалски клуб Ријека, а у одговору хрватска председница наводи да стоји иза својих речи.


- Тадашњим политичким утицајимана управу нашег клуба, Ријеку се у континуитету покушавало повезати са Београдом - каже Колинда Грабар-Китаровић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЈПОЗНАТИЈИ ЗВЕЗДАШ У РИЈЕЦИ БИО ЈЕ - БЕАРА: Пљуште реакције на Колиндину контроверзну изјаву


- Ријека коју сам пратила као навијачица још од школских дана није ова Ријека данас. Најталентованији хрватски играчи, попут Гробничана Зорана Шестана, седили су тада на клупи, док су неки други, мање талентовани, али политички подобнији добијали прилику.


Колинда каже да је у том контексту споменула Ријеку као резервни клуб Звезде и Партизана.


- Знамо добро какав је био статус клуба осамдесетих година и нико ме не може да увери у супротно. Армада је при томе увек била симбол хрватске Ријеке пркоса и отпора према хегемонистичким политикама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОЛИНДА ИЗЈАВОМ ШОКИРАЛА ХРВАТЕ: Ријека је резервни српски клуб


У расправу се укључила и мајка Колинде Грабар-Китаровић, Дубравка Грабар која тврди да ионако мало Ријечана гласа за њену кћерку.


- Ријека је мултинационална, више је, нећу рећи чија, али добро је, остали смо живи и по пореклу имовине и свачему - тврди Колиндина мајка.