Селектор Србије Љубиша Тумбаковић ставио је тачку на случај Луке Јовића у репрезентацији. Искусни тренер је објаснио од када проблем постоји, које су одлуке дошле као последица, по којим критеријумима се водио када је прецртао младог фудбалера, али му није заувек затворио врата националног тима.


Шта се тачно догодило и има ли шансе да се Лука врати у тим?


- Ви сте тек после месец и по дана сазнали за проблем који се направио око њега. Критеријуми професионалног фудбалера се знају, такође и патриотска одговорност, а ја то пратим јер је део много посла. Моја одговорности и задужење. Лука је са једне стране млад момак, али са друге стране, иза њега је шест, седам година професионалне каријере. И у једном таквом професионалном односу постоје критеријуми којих сваки играч мора да се држи. У ситуацијама као сто је ова са Јовићем ја поступам професионално и, логично, искључио сам га из тима - искрен је селектор "орлова" Љубиша Тумбаковић.


Да ли сте разговарали о његовом повратку и да ли ће до њега доћи?


- Шта ће даље да се деси, зависи само од Луке Јовића. Од његових наступа у дресу Реал Мадрида и од квалитета његовог учешћа на тим утакмицама. И најважније од тога какав ће приступ убудуће да има према репрезентацији и колективу - рекао је Тумбаковић за Српски телеграф.