Тошић: Био сам део најјачег Манчестера

М.Б.

23. 10. 2019. у 19:28

Тошић: Био сам део најјачег Манчестера

Зоран Тошић Фото: М.Вукадиновић

Изградио сам одличан однос са Солскјером. Надам се да ће пребродити овај тежи период - рекао је Тошић

ПРЕ 10 година део Манчестера, сутра против Манчестера. Искусни везиста црно-белих Зоран Тошић (32) био је кратко део најзвучнијег фудбалског бренда на планети.


- Тадашњи Манчестер је 2008. био првак Европе и наредног пролећа играо је у финалу Лиге шампиона, имао на свакој позицији по четири, пет врхунских фудбалера и био један од најјачих у клупској историји. Ако не и најјачи. Овај је у процесу изградње: мењали су се тренери, долазили играчи, клуб све покушава да се врати на стазе старе славе, доста тога је турбулентно, не може се рећи да је на одговарајућем нивоу, али опет је Манчестер.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевић: Привилегија - после 53 године Јунајтед у Хумској


Дошао је Тошић у Манчестер 2009. пун наде да ће остварити сва дечачка маштања , али је реалност била другачија.


- Поменута екипа је била можда најјача у историји, са феноменалним играчима, баш је било тешко да се као фудбалер који је тек почео да гради каријеру изборим за место поред величина какве су Роналдо, Гигс, Нани, Парк, Велбек... Сви дејствују на крилној позицији, попут мене. Био сам свестан да је нереално да играм одмах, али кад вас зове Јунајтед не можете да кажете "не". Да сада имам 21 годину и да одем у овај Јунајтед сигурно бих имао више шанси да покажем квалитете. Једино што немамо временску машину.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Солскјер одредио путнике за Београд: Мата и Рашфорд предводе “ђаволе” у Хумској


Садашњи тренер "ђавола" је веома добро познат Тошићу с обзиром на то да су у том периоду директно сарађивао са Норвежанином у Б тиму.


- Изградио сам одличан однос с њим. Још док је био тренер резервног тима примећивала се филозофија упијена од сер Алекса, желео је да је пренесе на младе играче како би кад дођу у први тим били спремни да испуне очекивања. Неколико пута сам играо за младу екипу, било ми је задовољство да останем у кондицији, како бих био спреман кад се укаже шанса на највишем нивоу. Сада је за њега мало тежи период, надам се да ће га пребродити и вратити Јунајтед где му је место.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације