ФУДБАЛЕРИ ПАРТИЗАНА НА ИЗЛОЖБИ ЉУБЕ ПОПОВИЋА: Веза уметности и спорта (ФОТО)

М. Бл.

18. 10. 2019. у 15:36

ФУДБАЛЕРИ ПАРТИЗАНА НА ИЗЛОЖБИ ЉУБЕ ПОПОВИЋА: Веза уметности и спорта (ФОТО)

Представници ФК Партизан са супругом сликара Љубе Поповића фото: К. Михајловић

Надам се да ће све што смо видели и доживели посматрајући слике бити од користи играчима, рекао је тренер Саво Милошевић

НИЈЕ све у фудбалској лопти, има нешто и у уметности. Председник Партизана Милорад Вучелић, тренер Саво Милошевић и петорица првотимаца (Немања Стевановић, Златан Шеховић, Страхиња Јовановић, Доминик Динга и Александар Поповић) одлучили су да направе интересантан искорак из спортских оквира дан пред утакмицу у Лучанима против Младости, посетивши изложбу слика Љубе Поповића у галерији САНУ.

- Ово је нека друга димензија која свакако може да користи и играчима како би схватили и прихватили везу уметности и спорта. Надам се да ће све што смо видели и доживели посматрајући слике Љубе Поповића бити од користи играчима. Сличну праксу ћемо наставити и када се у Београду буде одржавао Сајам књига - истакао је тренер црно-белих Саво Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Razum Glasić

18.10.2019. 20:44

Ne vidim baš vezu, sem što je Ljuba bio veliki Psrtizanovac, ali svakako pohvalno, bravo. Posetio sam izložbu, Ljuba je bio majstor boja, ali me svejedno plaše bića iz njegovog sveta. Veliki slikar. Pozdrav iz Šumadije Valjevu i Partizanu.