Играч Ливерпула новац троши на изградњу школа и болница

Тањуг

17. 10. 2019. у 12:35

Играч Ливерпула новац троши на изградњу школа и болница

Twitter Class 91.3 Fm@Class913fm

Не желим да показујем луксуз. Тежим ка томе да неки људи добију бар мало онога што је мени живот пружио, каже Мане

Познато је да Сенегалац из редова Ливерпула Садио Мане зарађени новац троши на сиромашне сународнике у домовини јер никада не заборавља своје детињство.

Мане је већ у домовини финансијски помогао да се саграде школе, болнице и стадиони, али и породицама у екстремном сиромаштву. Он даје по 70 евра месечно породицама у најсиромашнијој области Сенегала. До сада им је уплатио 50.000 франака.

"Сада је прилика да помогнем људима. Уместо да трошим новац на ствари које ми нису потребне. Градим школе, купујем храну и одећу за сиромашне, за оне који нису имали среће као ја", закључује 27-годишњи крилни нападач првака Европе.

Када је, летос, био у посети школи у селу Бамбали чију изградњу финансира са 270.000 евра Мане је рекао:

"За мене је образовање веома битно, јеr га нисам имао. Ова школа ће вам омогућити бољу каријеру и будућност"Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Masan

17.10.2019. 13:47

A nasi jure po splavovima i karleusu, tuga. Nisu duzni da daju ali ne treba i ubijati narod u pojem njihovim.... znate i sami

Mića

17.10.2019. 15:16

To isto čine i neki naši sportisti:Luka Milivojević, Nemanja Matić, Novak Đoković...! No, nažalost, mnogo više je onih koji se razbacuju novcem, i zaboravljaju ko su, odakle su i ko je sve zaslužan za rezultate i sportske visine koje su dosegli!