Селектор Бугарске: Нисам чуо, у Софији, увреде на расној основи

Taњуг

15. 10. 2019. у 11:08

Селектор Бугарске: Нисам чуо, у Софији, увреде на расној основи

Навијачи Бугарске фото: АП

Расизам се до сада није догодио, рекао је Балаков, а преводилац је додао да су дисциплинске мере УЕФА наметнуте због "заставе организације коју не забрањује бугарски закон"

Селектор фудбалске репрезентације Бугарске Красимир Балаков рекао је да није чуо увреде на расној основи навијача у Софији, током утакмице са Енглеском у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.


Бугарска је у Софији изгубила од Енглеске са 0:6, а утакмица је у два наврата прекинута у првом полувремену пошто су домаћи навијачи на расној основи вређали енглеске фудбалере, опонашали су мајмунске крике и изводили су нацистички поздрав.


Балаков је рекао да би му било заиста жао, ако је то истина, али да се такви проблеми до сада нису дешавали.


"Нисам чуо скандирања. Видео сам да је судија прекинуо утакмицу, али морам рећи да се не ради само о понашању бугарских навијача већ и енглеских, који су звиждали и викали током химне Бугарске. Током другог полувремена узвикивали су неприхватљиве пароле нашим навијачима", рекао је Балаков, пренео је Би-Би-Си.


Стадион "Васил Левски" је био делимично затворен због расистичког понашања навијача током утакмица са Косовом и Чешком.


"То (расизам) се до сада није догодило", рекао је Балаков, а преводилац је додао да су дисциплинске мере УЕФА наметнуте због "истакнуте заставе организације коју не забрањује бугарски закон".


"Имамо тај проблем откако је Енглеска требало да дође у Бугарску и три недеље смо слушали како људи причају о свему осим о фудбалу. Мислим да то није прави начин да се припремите и играте утакмицу. Ако се тврдње испоставе тачне, заиста нам је жао", рекао је он.


Капитен Бугарске Ивелин Попов разговарао је у полувремену са групом навијача, а селектор је рекао да то није знао.


"Вероватно је разговарао пошто навијачи нису били задовољни нашом игром", навео је Балаков.


Фудбалски савез Енглеске саопштио је да су играчи репрезентације вређани на расној основи у Софији и да је то неприхватљиво.


Енглески репрезентативци могли су да напусте утакмицу, али су ипак одлучили да наставе да играју.


"У завршници првог полувремена могли смо да прекинемо утакмицу и вратимо се у свлачионицу. Али, донели смо здраворазумску одлуку да одиграмо још неколико минута, па да одлучимо на полувремену. Заједно смо донели одлуку, селектор, играчи, чланови екипе. Поносан сам на то како смо се суочили са ситуацијом и што смо предузели праве кораке", рекао је дебитант у репрезентацији Енглеске Тајрон Мингс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације