НОВА НАДА ЗА ОРЛИЋЕ: Млада репрезентација се победом у Бугарској вратила у живот

Н. И.

недеља, 13. 10. 2019. у 17:26

НОВА НАДА ЗА ОРЛИЋЕ: Млада репрезентација се победом у Бугарској вратила у живот

Илија Столица фото: М. Вукадиновић

Види се колико су играчи пуни мотива, и сада са великим оптимизмом путујемо у госте Пољацима – каже селектор Илија Столица
КРЕНУЛА је млада репрезентација Србије са Нешком Миловановићем на клупи у нове квалификације за ЕП 2021. године и одмах се саплела у дуелима са Русијом (0:1) и Летонијом (1:1). Улогу спасиоца брода који тоне преузео је нови селектор Илија Столица, а прву и највећу рупу и "вештачко дисање" посрнулом тиму дао је Филип Ступаревић, голом у 88. минуту у петак увече, у победи против Бугарске у Софији (1:0).

Ово је знак да се "орлићи" враћају у живот и да за њих још има наде у групи 5, у којој су још Пољска, Русија и Летонија. Управо ће Пољаци бити следећи ривал младој селекцији, у уторак од 18.00 у Лођу.

- Изузетно важна победа. Дошла је у правом тренутку, када је наша ситуација на табели била врло компликована. Види се колико су играчи пуни мотива, и сада са великим оптимизмом путујемо у госте Пољацима, који су на недавном Првенству Европе у Италији у прва два меча показали снагу. Тренутно су водећи у нашој групи, што је довољан доказ о томе ко нас чека у уторак увече - каже селектор Илија Столица, који данас из Бугарске води "орлиће" у Лођ.

Дакле, има још наде за Србију, која је после прва два кола била на коленима. Придигла се тек у Софији, у мечу против Бугарске, и предстоји јој тежак пут до врха табеле, јер само девет првопласираних селекција иде 2021. године на ЕП, а преосталих осам иде у бараж.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације