ПО повратку у Србију, синоћнешто после 21.30 часова, Ненад Лалатовић, тренер Војводине је за “Новости” по изласку из авиона потврдио да има утисак да је инцидент на утакмици са Брешом био планиран.

- У првих 15-20 минута утаккмице, судија је радио невероватне ствари, посебно за пријатељски дуел. Свирао је непостојећи пенал па је и Брешин капитен дошао до наше клупе да се извини за такво суђење. Питао сам арбитра зашто тако суди. Војводина је велики клуб, Србија је велика спортска земља и мораш имати поштовања према нама. У једном тренутку сам рекао ”ајде бре више” и махнуо руком а он ме искључио, рекао је Ненад Лалатовић и наставио у једном даху да коментарише суђење у Италији.

- Реакција и наших и Брешиних играча је иста у смислу, идемо са терена , нећеш више да нас понижаваш, чак је и Балотели коментарисао и спортским гестом показао. После пар минута вратили смо се на терен, наставили. Суђење се поправило, показали смо се у добром светлу и сматрам оставили добар утисак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛАЛАТОВИЋ ПОСЛЕ ХАОСА У ИТАЛИЈИ: Албанци су криви за прекид, Косово је било и остаће део Србије

На крају се Лалатовић дотакао и онога о чему брује сви медији, сукоб Срба и Албанаца у другом полувремену и коначног прекида меча.

- Међутим, затим су се појавиле албанске заставе и наши навијачи су били испровоцирани и утрчали су на терен а са преке стране ограде их је чекала група од 20- 30 људи која је донела те заставе. На сву срећу није дошло до директног сусрета и физичког обрачуна. Нашим навијачима, који су показали да су велики Срби и патриоте немам шта да приговорим или замерим и поред тог њиховог поступка. Ми волимо нашу Србију и наше Косово и нисмо равнодушни када неко дира осећања према нашој земљи- испричао је у даху Лалатовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕМИЛЕ СЦЕНЕ У ИТАЛИЈИ: Албанци процвоцирали, Срби утрчали - прекинут меч Бреше и Војводине (ВИДЕО)