Столица: Лепо је што смо победили, али ово је почетак, има још много посла

Бета

12. 10. 2019. у 17:30

Столица: Лепо је што смо победили, али ово је почетак, има још много посла

Илија Столица селектор младе репрезентације Србије

Селектор младе репрезентације Србије Илија Столица рекао је данас да је лепо то што је остварена победа на његовом дебију

Селектор младе репрезентације Србије Илија Столица рекао је данас да је лепо то што је остварена победа на његовом дебију, али да је то тек почетак и да га чека много посла.

"Мој осећај био би исти да смо изгубили или победили, а да смо имали овакав приступ какав су играци имали... Однос, став према обавезама, све се заокружило постизањем гола и то радовање је било симбол свега сто су они успели да ураде за кратко време, да се уједине око истог циља. Лепа ствар је што је победа дошла већ у првој утакмици, али смо сви свесни да је ово само почетак и да нас чека много посла. Најбитније је да смо темељ поставили како треба. Ја се трудим да императив те врсте не треба да постоји код играча, већ да неке наше захтеве, а то је квалитетна игра, испунимо на терену, а резулрат ће доћи", рекао је Столица у Софији.

Столица је дебитовао на клупи младе репрезентације Србије победом у петак над Бугарском резултатом 1:0, у квалификацијама за Европско првенство.

"Мени је главни циљ да игру, то јест ниво игре подигнемо на тај ниво да људи почну да долазе да нас гледају и да се и интересују јер знају да ће репрезентација увек ићи на то да надигра противника. У току саме утакмице смо причали да се види да деца покушавају да спроведу све што смо три, четири дана планирали и да ће бити награђени у неком тренутку. Видело се јасно на терену да имамо став какав треба да има једна победничка екипа, награђени смо на крају, али милсим да смо то и заслужили. Када сам гледао статистику после меча, видео сам да су Бугари имали само један ударац у оквир гола, и једни и други смо имали по стативу, а ми шест шутева у оквир гола, 12 укупно. 69 одсто смо имали посед лопте, а они 31, тако да су те разлике биле огромне. Ти подаци нису од суштинског значаја за резултат у фудбалу, али се уклапају у моју филозофију и настојање да увек будемо супериорни у односу на противника у сваком сегменту игре", казао је Столица.

Млада фудбалска репрезентација Србије ће наредну квалификациону утакмицу играти 15. октобра против Пољске у Лођу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације