МЛАДИ ДА ВИДЕ ГДЕ СУ: Фудбалери Војводине путују у Италију

С.Б.

11. 10. 2019. у 08:50

МЛАДИ ДА ВИДЕ ГДЕ СУ: Фудбалери Војводине путују у Италију

Емил Роцков Фото М. Вукадиновић

Фудбалери Војводине данас крећу пут Бреше, где ће сутра одиграти ревијални меч са чланом Серије А

ЕКИПА иде у Италију, а голман међу "орлове". Фудбалери Војводине данас крећу пут Бреше, где ће сутра одиграти ревијални меч са чланом Серије А, али без Емила Роцкова, који се на позив селектора Љубише Тумбаковића прикључио репрезентацији Србије за синоћњу пријатељску утакмицу против Парагваја, а затим у недељу у Вилњусу квалификациони меч за Европско првенство са Литванијом.

Новосађани ће, такође, наступити без омладинских репрезентативаца Мирка Топића и Дејана Зукића, као и чланова младе селекције Србије Ранка Веселиновића и Младена Деветака, односно Нигеријца Винсента Езеа, који нема визу за улазак у Европску унију.

- Желимо да паузу искористимо за одигравање утакмица с квалитетним иностраним тимовима - каже Никола Лазетић, спортски директор Војводине, који је и организовао ревију у Италији захваљујући пријатељству са Еугенијем Коринијем, стратегом Бреше, с којим је заједно играо у дресу Кјева и Торина. - Имамо млад тим, којем ће гостовање у Италији послужити за стицање искуства, као и за дефинисање реалне слике где се налазе у односу на оне који су фудбалски тренутно испред њих. То је, сматрам, добар пут да бисмо спремнији дочекали изазове.

Бреша је после шест одиграних кола у елитној италинској лиги на 15. месту са шест бодова, забележила је две победе и четири пораза, уз гол-разлику 7:9, а прва звезда Бреше је Марио Балотели.

РОЦКОВ: СРЕЋАН МЕЂУ "ОРЛОВИМА"

ЕМИЛА Роцкова, сјајног голмана Новосађана, који је бранио боје млађих националних селекција, не крије, изненадио је позив селектора Тумбаковића међу "орлове".

- Први пут сам у нашој репрезентацији и не могу да нађем речи које описују остварење сна. Сувишно је говорити да је велика част и признање играти за репрзентацију своје земље, а на мени је да оправдам указано поверење - каже Роцков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације