БЕЗ тријумфа на "златном" јубилеју. Нејмар је данасодиграо 100. меч за репрезентацију Бразила, која је ремизирала у пријатељском мечу са Сенегалом - 1:1. Утакмици се играла у Сингапуру, а "кариоке" су повеле преко Фирмина у 9. минуту. Изједначио је Диједију у 45. после једанаестерца скривљеном над Ливерпуловим нападачем Санеом после брзог соло продора.

Двадесетседмогодишњи Нејмар је најмлађи Бразилац који је дошао до "стотке". Није украсио јубилеј поготком, а у досадашњих 99 утакмица постигао је 61 гол уз 41. асистенцију. За државни тим је дебитовао 10. августа 2010. у пријатељском мечу са Сједињеним Америчким Државама. Иначе, рекордер са највише мечева у дресу реопрезентације је Кафу са 142. утакмице.

- Нисам срећан само у репрезентацији, срећан сам и у клубу - истакао је Нејмар. - Сви знате шта је било током летњег прелазног рока и знате да сам желео да одем из Париза. Али, то је иза мене. Сада сам срећан, опуштен и осећам се пријатно у клубу. Ова сезона је за мене добро почела, задовољан сам својим играма. Надам се да ће то што се осећам добро у клубу на најбољи начин да се одрази и на игру у репрезентацији.