ДЕВЕТИ дан октобра можда неће остати златним словима уписан у историји Партизана, али ће га један од момака који су тог дана носили црно-бели дрес на Куп мечу против Водојаже у Грошници памтити док је жив. Ђорђе Ивановић, момак који је од почетка сезоне у дебелој сенци Такуме Асана и Филипа Стевановића, дочекао је својих пет минута на старту масовнијег такмичења и наметнуо се на начин који памте само најстарији навијачи клуба из Хумске.

Офанзивни везиста Партизана је са "петардом" у мрежи симпатичног домаћина поновио подвиг Марка Валока, који је постигао пет погодака у првенственој победи 5. августа 1956, када су црно-бели славили са 5:3 против БСК.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Због навијача каса ФСС биће пунија за неколико милиона динара

- Драго ми је због голова, значиће ми на плану самопоуздања, али је најбитније да смо победили и прошли даље. Одиграли смо добру утакмицу у лепој атмосфери, створили доста шанси, а без обзира на то што нисмо рано постигли гол, били смо стрпљиви и знали да ће резултат доћи - истакао је Ивановић, без жеље да озбиљније анализира свој нестварни голгетерски учинак.

Са ових пет погодака из окршаја са Водојажом Ивановић јесте дописао значајан сегмент у клупске историјске књиге, али је и даље далеко од апсолутног рекордера Стјепана Бобека. Славни нападач Партизана, који је немилосрдно решетао мреже ривала у послератном периоду, у два наврата је био осмоструки стрелац! Први пут је 1947. у првенственом мечу против 14. октобра (10:1) његово име осам пута уписано на листу стрелаца, а исти подвиг је поновио и 18. новембра 1951, када је у Купу савладана Слога из Петровца на Млави са чак 15:0.

Иначе, екипа Партизана се после убедљиве победе на почетку пута ка одбрани Куп трофеја упутила у Станишић, где ће остати до суботе и одрадити по два тренинга дневно. Милошевић је на пут повео 22 играча, међу којима се налази и Мирослав Вулићевић, искусни дефанзивац и својевремено заменик капитена Саше Илића, који од краја прошле сезоне није био у комбинацији за тим црно-белих.