Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић апеловао је на челнике, фудбалере и навијаче Црвене звезде и Партизана да под хитно престану са тензијама и међусобним препуцавањима и коначно схвате да би успех два клуба у Европи био од непроцењивог значаја за просперитет српског фудбала.

- Престанимо са тензијама и препуцавањима. Заједнички интерес је то 15. место које нам доноси два представника у квалификацијама за Лигу шампиона. Свака победа, сваки бод може да буде злата вредан. Уразумимо се и подржимо једни друге. Црвена звезда и Партизан играју ове јесени најважније утакмице у новијој историји српског фудбала - изјавио је Шурбатовић гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “ГРОБАРИ” ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ФСС У ПАЗОВИ: Ми навијамо тамо где се резултат кроји

У борби за 15. место, које доноси два учесника у квалификацијама за Лигу шампиона у сезони 2021/2022, Србија има два велика адута - Црвену звезду у Лиги шампиона и Партизан у Лиги Европе.

- Србија је тренутно у најбољем положају јер за разлику од Грчке, Кипра и Хрватске са којима се бори за 15. место на УЕФА листи, једина ове сезоне има два клуба у трци за бодове - подсетио је он.