ФУДБАЛСКИ празник у Шумадији. Дошао је Партизан, дочекан је као Реал Мадрид, испраћен је исто тако, а утакмица шеснаестине финала Купа Србије остаће упамћена као историјски догађај у предграђу Крагујевца. Село Грошница ово не памти, стигли су црно-бели, четвороструки узастопни освајачи домаћег Купа.


-Ово је великидогађај за наше село, ма за целуШумадију. Партизан је до сада долазио у госте фудбалским клубовима Раднички и Шумадија, али у Водојажи је први пут. Пре 20 дана смо сазнали да су нам црно-беи ривал у шеснаестини финала Купа и од тадаје цела Грошница на ногама – са поносом нас је дочекао Жарко Стевановић, алфа и омега Водојаже.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “ГРОБАРИ” ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ФСС У ПАЗОВИ: Ми навијамо тамо где се резултат кроји


ТРЕЋА ВОДА НА СВЕТУ ФУДБАЛЕРИ Водојаже ће још да расту и да уче од најбољих, али у комшилуку имају воду врхунског квалитета. Испитивања су давно потврдила да је вода из језера Водојажа трећа најквалитетнија на свету, одмах после два извора из Софије и Хелсинкија.

Кроз Крагујевац, магистралом ка Краљеву, па оштро лево ка Грошници. Пут није могао да се промаши. Полиције је било као да је меч високог ризика, 1.200 навијачаје хтело уживо да види велики Паризан. Ипак, главна звезда је седела на клупи. Тренер Саво Милошевић је одморио више од пола тима који је успешно гурао последњих месец дана у Србији и Европи, па се загрцнуо против Вождовца. Прилика за повратак на победнички колосек је искоришћена у одложеној утакмици Купа против аутсаједера из предивног места надомак Крагујевца.


-Водојажа је основана ратне, 1943. године. Беше родна година, са пуно пшенице, а мештани су много жита са једним студентом трампили за праву, кожну фудбаслку лопту. Тих година су играли на три терена из забаве и да скрате муку. До 1946. клуб се звао Водовод, од тада до 1980.године носио је име Задругар, а од тада је Водојажа. У преводу би то била устава, јер је недалеко од стадиона акумулационо језеро истог имена које су 1937. године изградиле две немачке компаније. Уместо да минирају цео комплекс када су се повлачили из наше земље, као поражени у рату, они су без иједне речи предали све мештанима и радниццима, домаћинима на одржавању – додаје Стевановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ СКАНДАЛ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Бившем судији Радоману претили због коментара утакмице Напредак - Звезда


Партизан је данас у Грошници заиста дочекан и испраћен као Реал Мадрид.


- Ово је догађај који остаје у сећању свих мештана. Преподневна смена је скратила своје часове у основној школи “Наталија Нана Недељковић”. Поподне је било слободно за све клинце који су желели да виде Партизан и Водојажу. Важно нам је да се нисмо обрукали као добри домаћини. Захваљујући Радету Ђорђевићу, Лазару Стевановићу, Милораду Перовићу, Милошу Орловићу, Драгану Весићу и председнику клуба Милошу Ђурковићу све ово је прошло као једна прелепа фудбалска прича – закључио је Жарко Стевановић.После два одиграна полувремена на терену у Грошници, домаћин се у на “трећем полувремену” показао много боље него на својој трави.Фото: Н. Параушић
СТРЕЛЦИ: Ивановић у 41, 46, 61, 65. и 90. и Лутовац у 64. минуту за Партизан. Стадион у Грошници. Гледалаца: 1.200. Судија: Илић 6.

ВОДОЈАЖА: Живак 5,5- Дајић 5,5 (од 54. Ђурић 5,5), Ђокић 5,5 Мијаличић 5,5 – Коматина 5,5, Петровић 5,5, Јекић 5,5, Вуковић 5,5, Васиљевић 5,5 – Недељковић 5,5 (од 65. Јовановић -)– Сретеновић 5,5 (од 75. Перовић -).

ПАРТИЗАН: Стевановић – Динга 6,5, Гигић 6,5(од 46.Јовановић 7), Урошевић 7(од 64. Станојловић 7), Вујачић 7 – Смиљанић 7, Пешукић 6,5, Урошевић 7, Марковић 7,5 (од 75. Ђорђевић-), Лакчевић 7 – Ивановић 8,5.

Играч утакмице: Ђорђе Ивановић (Партизан)


Фото: Н. Параушић