БЕЛА тачка често је у Србији црна. Упркос генералној оцени изреченој на последњој Скупштини Заједнице да је суђење у Суперлиги добро, последње 11. коло обиловало је погрешним одлукама код пенала на мечевима: Напредак - Ц. звезда 0:1, Партизан - Вождовац 1:2 и Радник - ТСЦ 1:0.


Бојан Николић из Крагујевца се последњих сезона често истиче контроверзним одлукама, у Крушевцу је имао два аршина. У првом полувремену дозволио је прегрубу игру Напретка, могао је мирне душе у 9. минуту да покаже Бјелошу црвени картон и да досуди пенал за госте због намерног ударања Бена у шеснаестерцу.

У наставку је имао другачији приступ, пенал за црвено-беле у 76. минуту није постојао, јер је Бен на крају крајева нагазио Миловановића. Крушевљани су му замерили и због досуђеног корнера за ривала када је Боаћи очигледно ударио лопту главом, али и за фаул у надокнади из кога је Марко Марин постигао леп погодак за победу.

- Пенал над Беном није постојао, мада се нападач са Комора послужио триком и запео с леђа у ногу ривала па је остварио контакт. Тешко је проценити око последњег фаула, јер се не види растојање између Бахе и Вулића, мада се мени чинило да је играч Звезде више понео лопту напред, него што је хтео да игра ђоном. О Николићу нећу да трошим речи, јер је морао да види насилнички насртај Бјелоша над Беном и да досуди пенал - оцењује, за "Новости", Раде Ђуровић, наш некадашњи арбитар.

Момчило Марковић је много изгрешио у Хумској. Прво је досудио пенал за Вождовац иако није било контакта голмана Владимира Стојковића и Стојчева у 26. минуту из ког је гост повео.

- Био је у доброј позицији и морао је да види да пенала није било и тиме је иритирао играче Партизана, унео нервозу и немир. По мени је морао да досуди још један или два пенала за Вождовац. Павловић је рукама без икакве потребе срушио ривала, али можда је проценио да је то била нека борба за простор па је то пустио. У надокнади Натхо је играо руком и то је био пенал, по мени. Играчи морају да знају да кад иду да блокирају простор онда преузимају ризик за цело тело, а Израелац је уклизао баш са том намером поред и лопта га је ударила у руку. У сваком случају, Марковић је оштетио обе стране.

Новица Анђеловски је у Сурдулици досудио пенал за Радник у 52. минуту који је и пресудио меч. Види се добро да је играч ТСЦ однео левом ногом прво лопту, али тако није мислио и арбитар.


ГОЛ ДЕГЕНЕКА ОПРАВДАНО ПОНИШТЕН
МИЛОШ Дегенек постигао је гол на почетку меча који је оправдано поништем, истиче Раде Ђуровић:


- Лопта се од живог зида одбила до штопера Звезде који је био у недозвољеној позицији. Чим противнички играч нема контролу лопте, а она долази до играча који је већ био у недозвољеној позицији, онда је то офсајд. Ако играч покушава да одигра или се лопта налази код њега, а дође до противника који је у недозвољној позицији онда то није офсајд. На судији је да процени.


11. КОЛО

Напредак - Ц. звезда 0:1
Судија Б. Николић (Крагујевац)
- пенал Миловановића над Беном у 76. (промашен) НИЈЕ ПОСТОЈАО
- недосуђен пенал за Звезду у 9. минуту кад је Бјелош ударио лактом Бена
11. КОЛО
Партизан - Вождовац 1:2
Судија М. Марковић (Београд)
- пенал за Вождовац Стојковић над Стојчевим у 26. (гол) НИЈЕ ПОСТОЈАО
- недосуђен пенал за Вождовац у надокнади, Натхо играо руком
11. КОЛО

Радник - ТСЦ 1:0
Судија Н. Анђеловски (Качарево)
- пенал за домаћина у 52. минуту (гол) СПОРАН
8. КОЛО
Ц. звезда - Инђија 2:1
Судија: И. Стојилковић (Земун)
- пенал за Звезду у 88. минуту (гол) на 17 метара НИЈЕ ПОСТОЈАО


9. КОЛО
Инђија - Раднички Н. 0:1
Судија Н. Анђеловски (Качарево)
- пенал за Раднички у 12. минуту (гол) НИЈЕ ПОСТОЈАО