Менаџер коначно открио због чега је пропао Фекиров трансфер у Ливерпул

Novosti online

05. 10. 2019. у 15:07

Менаџер коначно открио због чега је пропао Фекиров трансфер у Ливерпул

Набил Фекир Фото: EPA

Око четири месеца сам радио са представницима Ливерпула и Лиона, са клопом. Све је било спремно, а онда се на дан потписивања уговора појавио његов зет - прича Берн

Прелазак Набила Фекира из Лиона у Ливерпул је био готова ствар. Сви водећи енглески медији су то објавили, на друштвеним мрежама се појавила и његова фотографија са интервјуа за клупску телевизију и чекало се само званично представљање.


Међутим, убрзо су се огласила оба клуба, демантовала да је посао завршен и поручили да до трансфера неће доћи. Спекулисало се доста шта су прави разлози. Један од њих је тешка повреда од које се Фекир опоравио и да неће моћи да издржи стил игре који форсира Јирген Клоп.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Клоп: И из победе смо извукли поуку


Међутим, после више од годину дана је његов бивши менаџер Жан-Пјер Берн је у разговору за “Канал плус” открио шта се све догодило.


- Набил је био приоритет Ливерпула. Око четири месеца сам радио са њиховим представницима, са Клопом, са првим човеком Лиона Олом, све је било спремно. Он је знао све обавезе у уговору, требало је да заради око 45 милиона евра за пет година - почео је излагање Берн.


А, онда се све преокренуло.


- На дан када је уговор требало да буде потписан појавио се Набилов зет и рекао “Зауставите све, морамо да кренемо преговоре отпочетка”. Било је нереално, осећао сам се као у неком цртаћу Волта Дизнија.


Наставио је у истом даху.


- Постојала су два елемента за уговор. Први су били лекарски прегледи који су били негативни и други, када потписујете за тако велики клуб као што је Ливерпул, морате да имате одређени став. Када су представници Ливерпула видели шта се дешава... Понекад, када је нека повреда у питању, можда може да се направи неки договор, сада је случај био другачији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛШ: Тадић асистент у победи Ајакса, преокрет Барселоне против Интера, спектакл на "Енфилду" и тријумф Ливерпула


За све је менаџер окривио Фекировог зета.


- Зет се одједном понашао као да му је агент. Тражио је провизију, пошто је видео да је то популарно у свету фудбала. Набил се понашао као на облаку, као да је постао нови човек. Није се чак ни јавио представницима Ливерпула. Људи су остали у чуду због свега што се догодило, мене је било срамота - закључио је Берн.


После свега што се тада десило Фекир је остао још годину дана у Ливерпулу и летос је потписао за Бетис.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације