Милошевић наредио напад у Астани

М. Блажић

уторак, 01. 10. 2019. у 12:37

Милошевић наредио напад у Астани

Саво Милошевић фото: Н. П.

Јаки су кући, типична домаћа екипа. Агресивни су и највише голова постижу у првих 15 минута оба полувремена, скенирао је противника тренер Партизана на путу ка Казахстану

НИКАДА Партизан током 64 године војевања на европској сцени није имао прилику да оде даље него што је то случај сада када у другом колу Лиге Европе гостује Астани. Црно-бела експедиција је са београдског аеродрома полетела пут 3.780 километара удаљене престонице Казахстана нешто после поднева, а до циља ће стићипосле шест часова, када су се људи у срцу некадашње републике бившег СССР полако спремали за спавање – око 22 сата(временска разлика четири сата).

“Пут око света” за три дана ипак није нешто чему су у табору јединог српског представника у Лиги Европе желели да придају велику пажњу. Временска и температурна разлика, никад дужи боравак у ваздуху, ни терен са вештачком травом за Милошевићеве изабранике не би требало да представљају довољно велике минусе уколико издања презентована у дербијима са Звездом И Радничког у четвртак види и 20-ак хиљада сведока на “Астана арени”.

-И поред дужине пута, временске разлике исвих осталих отежавајућих околности сконцентрисани смо само на противника. Радимо завршне анализе противника, али за нас је у овом тренутку најважније да су сви здрави и спремни за утакмицу. Знамо да ћемо морати да дамо максимум уколико желимо позитиван резултат, а у Астани га желимо – истакао је тренер црно-белих Саво Милошевић.

Астана игра поприлично тврдо на домаћем терену што је нешто на шта су фудбалери Партизана спремни тврди шеф струке Партизана.


НА СПИСКУ 22 ИГРАЧАУ КОНКУРЕНЦИЈИ за утакмици са Астаном налазе се 22 играча, колико их је Саво Милошевић повео на далек пут у Казахстану. У конкуренцији су голмани Стојковић, Кљајић и Стевановић, дефанзивци Милетић, Остојић, С.Павловић, Урошевић, Вујачић И Брежанчић, везисти Здјеларц Шћекић, Натхо, Сума, Асано, Марковћ, Л.Павловић, Лутовац, Стевановић, Тошић, Ивановић И нападачи Садик И Гигић.

-Јаки су кући, типична домаћа екипа. Агресивни су и највише голова постижу у првих 15 минута оба полувремена. То нам говори да улазе стопостотно у утакмицу и морамо да будемо спремни да на ту њихову жељу, вољу И максималан приступ одговоримо на исти начин.

Партизан је у Казахстан стигао на “таласу” неколико одличних остварења у Суперлиги.

-Увек је боље радити у доброј и позитивној атмосфери. Сигурно да ови резултати из наше лиге подижу самопоуздање играчима, али не смемо да предђемо у неку саможивост и да помислимо да смо бољи него што јесмо. Када смо на свом максимуму врло мали број екипа може да изађе на крај са нама.

Седам победа на осам последњих европских утакмица пред својим навијачима сасвим довољно говоре о “врућем терену” са којим ће Сума, Тошић И друштво морати да се изборе.

-Они су у жребу били у другом шеширу, али немају звучност, па код нас када се о Астани прича као о одличној екипи људи углавном мисле да се тражи унапред неко оправдање. Чека нас јако тежак меч и ако будемо прави неће бити проблема.

Милошевић је без размишљања потврдио да већ сада зна стартних 11 за утакмицу у четвртак, али логично није желео да открива карте.

-Ако се чињеница да су сви здрави и на располагању слатке муке онда је тако. Добро је да имамо већи број играча који је у доброј форми. Ротирали смо иротираћемо много наредних недеља И месеци. Играћемо и у Казахстану врло слично као на последњим првенственим утакмицама. Дакле, нападачки – закључио је Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

crno-beli svet

01.10.2019. 15:03

Ako Savin sin nije bolji od ovog Gigica,bolje da ne igra fudbal.I sad zbog toga da ne bude kako tatin sin igra u Partizanu on u Javor a nama menadzerska kombinacija-je li???