ФУДБАЛСКИ клуб Партизан, суочен са константним инсинуацијама у вези са државним донацијама, комерцијалним кредитима и спонзорским уговорима, одлучио је да се одазове свим учесталим захтевима и објави све финансијске податке о учешћу Републике Србије у својим приходима.


- ФК Партизан користи ову прилику да још једном, као и више пута до сада, изрази захвалност надлежним државним органима као и председнику Републике Србије Александру Вучићу, на његовој приљежности, личној иницијативи и доброј вери у помоћи ФК Партизан - наводи се у саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вазура: Терзић претио; Терзић: Вазура измишља

Клуб из Хумске је изнео таксативно, на годишњем нивоу, колико је добио и колико ће добити новца по потписаним уговорима, од државних спонзора за укупан период од осам година. Главни спонзори Партизана су "Телеком Србија" и "Дунав осигурање", од којих ће црно-бели укупно за осам година инкасирати нешто више од 7.500.000 евра.


Објавили су из Хумске 1 и рачун на којем се види колико су новца добијали сваке године од два највећа спонзора. И колико ће добити до 2022. године, до када уговори о сарадњи важе. С друге стране, види се и колики су дугови Партизана по кредитима у Комерцијалној банци и Поштанској штедионици, који укупно износе око 1.200.000 евра.