УМЕСТО на стадион, иза гласачке кутије. Сусрет трећег кола квалификација за ЕВРО 2021. између женских селекција такозване државе Косове и Русије неће бити одигран због избора у јужној покрајини.


УЕФА се није још званично огласила, али Руси су на сајту свог савеза већ издали саопштење у којем су нагосвестили могуће померање.


- УЕФА је најавила нашој федерацији одлагање утакмице квалификација за Европско првенство за жене 2021. између тзв. Косова и Русије, које је требало да се одигра у Приштини 4. октобра. Ова одлука је донета из безбедносних разлога. Датум и местно нове утакмице биће утврђени касније, након што се изврше додатне провере.


Избори су заказани за 6. октобар, а из Приштине најављују да би меч могао да буде одигран почетком новембра.


Репрезентативке такозване државе Косово су у досадашњим квалификацијама освојиле три бода, имају победу и пораз, док Рускиње имају максималних шест бодова из два сусрета.


Генерални секретар фудбалске федерације такозване државе Косово Ерол Салиху рекао је да је УЕФА одлучила да одложи ову утакмицу јер ће се 6. октобра на Косову одржати превремени парламентарни избори и није желела да се утакмица користи у политичке сврхе. Према његовим речима, УЕФА није сумњала у добру организацију меча, али се плашила других фактора.