ПРЕМА најновијим тумачењима правила фудбалске игре голман више није ничим заштићен у свом казненом простору, па ни у петерцу. Дуел Владимира Стојковића и Звездиног левог бека Жандера из 69. минута се, према грубим тумачењима, процењује као дуел било ког одбрамбеног играча са нападачем противничког тима.


Баш ово правило навело је прво члана судијске комисије ФСс Игора Радојчића да у понедељак увече долије уље на ватру тврдњом да Жандер није фаулирао Стојковића који је према фудбалском правилу "индиректни ударац" морао да има потпуно контролу над лоптом, односно да је истовремено додирне са обе руке или да је држи на испруженој руци.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТОЈКОВИЋ НИЈЕ ФАУЛИРАН: Судијски експерт ФСС Игор Радојчић оценио да је Звезда оштећена у вечитом дербију


Овде је интересантно зашто је баш Радојчић гостовао на "Арена спорту", којег је ФСС у име ове организације изабрао, према важећем уговору, да једном недељно коментарише спорне детаље из сваког кола Суперлиге. Истина, још у поменутој емисији је наглашено да то не ради у име Судијске комисије ФСС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стојковић члановима Судијске комисије: Свесно лажете! (ФОТО)


Међутим, апсурдно је, макар и у улози сксперта у ТВ програму, Радојчић својим коментаром да је Стојковић направио фаул над Жандером имплицира и одлуку Судијске комисије о грешки судије Јовановића, која је данима полемика навијача и челника вечитих ривала.