СТОЈКОВИЋ НИЈЕ ФАУЛИРАН: Судијски експерт ФСС Игор Радојчић оценио да је Звезда оштећена у вечитом дербију

Н.И.

23. 09. 2019. у 21:10

СТОЈКОВИЋ НИЈЕ ФАУЛИРАН: Судијски експерт ФСС Игор Радојчић оценио да је Звезда оштећена у вечитом дербију

Дуел Жандера и Стојковића Фото М. Вукадиновић

Судијски експерт ФСС Игор Радојчић је вечерас на ТВ Арена констатовао да фаул над голманом Партизана није постојао,јер је према новом тумачењу правила дозвољен дуел нападача и голмана у било ком делу шеснаестерца

ШТО би рекли фудбалски радници у Србији: голман је у свом петерцу заштићен као - бели медвед! Баш та, народска дефиниција, ишла би можда у корист голмана Партизана Владимира Стојковића у вези са поништеним голом за госте у 69. минут, али само да је он имао потпуну контролу над лоптом у дуелу са Жандером у 69.минуту вечитог дербија.

Судијски експерт ФСС Игор Радојчић је вечерас на ТВ Арена констатовао да фаул над голманом Партизана није постојао,јер је према новом тумачењу правила дозвољен дуел нападача и голмана у било ком делу шеснаестерца.

Међутим, према Правилима фудбалске игре у делу који дефинише прекршаје и неспортска понашања, под тачком 2 која описује индиректан слободан ударац дословце стоји ово:

- Сматра се да вратар има лопту под контролом са руком или рукама када је: лопта између руке или руку и неке површине (земља, сопствено тело) или је додирује било којим делом шаке или руке, осим ако се лопта одбије од вратара или вратар одбрани ударац. Вратар не може бити нападнут од стране противника док лопту контролише својим шакама.

Према неким тумачењима тв снимка, један део јавности тврди да је Стојковић прво дотакао лопту. Из Звезде, са друге стране, тврде да су оштећени и да им је поништен регуларан гол. Сматрају, очигледно, да никаквог контакта није било и да је судија Срђан Јовановић морао да покаже на центар. Отворила се тако још једна вечна тема вечитих дербија, а видећемо шта ћа о свему да кажу људи у Судијској комисији ФСС, данас или најкасније сутра на својој редовној седници. Експерт Радојчић је истакао да је ово његово лично мишљење , а да ће коначан суд донети Судијска комшија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Професор 0.6

23.09.2019. 22:23

Фаул чист као суза,али шта очекивати од неког који без два пенала не може да победи ни једну Инђију!

CZVBG

24.09.2019. 11:01

@Професор 0.6 - @ Професор 0.6 Baš bih voelo da se to vama desilo,šta bi tad pametno napisao

pinkuša

23.09.2019. 22:24

to bi pravilo trebalo ukinuti kad igra zvezda i uvesti da se sviraju zvezdanaesterci bilo gde kad njima treba

MatijaBG PFC

24.09.2019. 10:50

Razvaljeni su u derbiju, kao nikad do sada, bez ijednog udarca u okvir gola Partizana. Partizan je bio više nego sjajan i uopšte ne treba da obračamo pažnju na njihovo jadikovanje i laži.

Драган Р

24.09.2019. 17:44

@MatijaBG PFC - Јесте да је Партизан био бољи и да је заслужио победу, али исто тако је истина да није постојао фаул. Стојковић је направио још једну глупост и дефинитивно треба размишљати о довођењу поузданијег голмана.

Раде

24.09.2019. 10:54

Фаул није постојао лоше истрчавање и театрално пад Стојковића ни да је пипнуо лопту а играч звезде на лопту ишао у празно леђима окренут.

Beograđanin

24.09.2019. 10:55

Super, sada fali jos jedna laž da bi bilo 2-2, ovako je i dalje 2-1 za Partizan..:)

šta reći

24.09.2019. 11:09

kmeee kmeeee kmeeeeee.....ha ha ha...100 puta su oštetili klubove u korist rupe bez dna-fk cz,a sad za plaču za prvu "sumnjivu" situaciju koja nije u njihovu korist. Faul kao kuća.

kosmajac

24.09.2019. 11:21

Pogledajte samo lakat igraca fkcz i sve ce vam biti jasno -prekrsaj je bio i sudija je odmah i svirao-pre suta a igraci cz se normalno nisu ni bunili .Sav ovaj galijamatis je sada samo pravdanje za utrosenih 50 miliona eura -lice sa poternice ima problem,zar ne.

Rade

24.09.2019. 11:30

Pa samo na ovoj slici se vidi rvački zahvat Žandera, leva ruka oko struka golmana i trzaj da ga obori. A tumaćenje ovog tipa je uličarski nivo koji ne treba komentarisati, jer dolaziš u situaciju da i sam budeš primitivan!

Golub

24.09.2019. 13:19

Navijam za Partizan . Odmah nakon dosuđenog faula rekao sam da ga nije bilo , to isto i sad tvrdim . Partizan pod hitno treba da nađe golmana jer ovo mu nije prva greška kod istrčavanja . Setite se protiv Turaka . Teatralno ispucavanje lopte , kao da uvek vodimo , glumata veličinu iako to realno nije .