ПРЕКИД ЗБОГ ВРЕЂАЊА КОКЕЗЕ: Председник ФСС био мета навијача Партизана на 161. дербију

Н.И.

23. 09. 2019. у 22:10

ПРЕКИД ЗБОГ ВРЕЂАЊА КОКЕЗЕ: Председник ФСС био мета навијача Партизана на 161. дербију

Фото: М.Вукадиновић

Гробари" су на јужној трибини у другом полувремену развили изузетно увредљив транспарент на Кокезин рачун, због чега је судија Срђан Јовановић одмах прекинуо меч и није га наставио све док исти није уклоњен

ПРЕДСЕДНИК Фудбалског Савеза Србије Славиша Кокеза био је мета навијача Партизана на 161. вечитом дербију. "Гробари" су на јужној трибини у другом полувремену развили изузетно увредљив транспарент на његов рачун, због чега је судија Срђан Јовановић одмах прекинуо меч и није га наставио све док исти није уклоњен. Поруку са транспарента одмах потом навијачи Партизана пренели су у песму, која се јасно чула са свих страна стадиона у Хумској на којима су биле присталице црно-белоих.

Према упутству за рад делегата ФСС, које је густо куцано на 83 стране, јасно је да прекид утакмице могу да одреде главни судија на терену или делегат који даје сигнал главном арбитру. Међутим, у конкретном случају, када се чују политичке или расистичке пароле са трибина, или ако се појаве неки спорни транспаренти, судија има дискреционо право да одлучи да ли ће се меч играти без прекида или ће га прекинути. Истовремено, на упозорење делегата официјелни спикер мора да изрекне јавне опомене навијачима.

Навијачи Партизана су на недељном дербију са три транспарента отворено вређали председника ФСС, "прозивали" државу око постављања тенка код Звездиног стадиона и позвали Тужилаштво да испита тврдње тренера Војводине Ненада Лалатовића да је нишки Раднички намештао утакмице док је он седео на клупи тог клуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације