И КАДА има посла и када га нема, као што је то био случај у недељу увече у 161. вечитом дербију Владимир Стојковић је у центру пажње. У већини новинских извештаја искусни чувар мреже је остао без оцене с обзиром на то да црвено-бели нису упутили ниједан шут у оквир гола, али то не значи да се око њега није подигла велика прашина. Детаљ из 69. минута, када је после дуела Стојковића и Жандера досуђен прекршај над голманом Партизана, није донео значајне тензије на терену, као што је то био случај касније када су дерби анализирали челници Црвене звезде Звездан Терзић и Митар Мркела.

- Срамне су те приче о Звездином голу. Такође, срамно је да се цела та ситуација доводи у неки контекст који никако није реалан, јер сам добио ударац и по руци и по телу. Видим да се све пореди са голом Тавамбе на Звездином стадиону, а он се тада није ни померио када је затресао мрежу - категоричан је Стојковић.

Искусни чувар мреже сматра да је реакција актера на терену довољан показатељ да у одлуци Срђана Јовановића није било ништа спорно.

ЛАВ ДОДАВАО ЛОПТЕ ОДМАХ по завршетку утакмице голману Партизана Владимиру Стојковићу у загрљај је потрчао син Лав који је на 161. дербију скупљао лопте иза гола. - Додавао ми је лопте у неколико наврата, силно се обрадовао и потрчао ми у загрљај чим се утакмица завршила - објаснио је несвакидашњу сцену Стојковић који је касније прославио велику победу испод јужне трибине у друштву обојице синова, Лава и Владана.

- Њихово је за шта ће се хватати у покушају да оправдају пораз, али заиста није коректно да се на овакав начин тражи алиби за лошу игру и заслужен пораз. Очигледно је да се овде ради баш о томе. Не знам стварно одакле људима образа да причају како није постојао прекршај. Мој савет им је да погледају правила и схватиће да је свако ометање голмана у петерцу прекршај. Једино ако не играмо по неким другим правилима, можда енглеским...

Црвена звезда је утакмицу завршила без иједног шута у оквир Стојковићевог гола.

- Не разумем да они не користе на прави начин толики број уметника који играју одличан фудбал. Ту пре свега мислим на Марина и Гарсију. Ипак, нисам толико изненађен што су одиграли дефанзивно, јер су и они гледали нас последњих месеци, видели су како играмо и покушавали су на овај начин да дођу до позитивног резултата.

Саиграчи су Стојковићу омогућили да без икаквог одрађеног посла после последњег Јовановићевог звиждука подигне руке високо у ваздух и прослави победу.

- Одиграли смо онако како је тренер Милошевић захтевао од нас. Обећали смо нападачку игру и тако је и било. Драго ми је што су наши навијачи задовољни напустили стадион и што је народ видео да вредимо - завршио је капитен црно-белих.

БРОЈКЕ

190 минута мирује Стојковићева мрежа у дербијима

5 дербија пре 161. донела су голове на обе стране

3 гола примио је Владимир Стојковић у првих седам кола Суперлиге


ВУЧЕЛИЋ: СВЕ РЕКЛИ НА ТЕРЕНУ

ПРЕДСЕДНИК Партизана Милорад Вучелић није желео да улази у ширу расправу са генералним директором највећег ривала Звезданом Терзићем већ је само кратко поручио:

- Све што је Партизан имао да каже рекао је синоћ на фудбалском терену у 97 минута игре. Свима онима који хоће да баце сенку на тај резултат и игру нека служи на част. Толико од Партизана.