ЧЕКАО је Партизан дуго правог Сејдубу Суме и од почетка ове сезоне коначно може да каже да је добио оно што је желео још у лето 2017. Омалени везиста из Гвинеје је у последња два месеца пружио црно-белима малтене колико и за цео претходни период боравка у клубу, а јагоду на шлагу представља гол у 161.вечитом дербију који је Партизану широм отворио врата победе над највећим ривалом.

- Разумем оне који нису веровали у мене. И сам сам свестан да на почетку нисам пружао најбоље партије и да је било разумљиво њихово разочарање у том моменту. Знао сам ко сам, шта могу и једноставно је све било питање времена. И сада знам да могу још боље, верујем да ћу то и доказати у предстојећем периоду - пуца од оптимизма тамнопути везиста.

Није га, осим на почетку, било у плановима Мирослава Ђукића, код Зорана Мирковића је "спакован" за позајмицу у Макаби из Хаифе, а деловало је на почетку сарадње са Савом Милошевићем да за Суму нема места у Партизану. Ситуација се у међувремену драстично променила.

- Код мене су поверење и личан однос са тренером веома важни. Шеф Саво Милошевић верује у мене, доста и причамо, имам добру комуникацију са свима и мислим да се то само пренело на терен.

После гола са беле тачке у 156. вечитом дербију Гвинејац је затресао мрежу највећег ривала и из игре у моменту када се чинило да ће се дерби завршити почетним резултатом.

- Од првог тренутка када сам дошао у Партизан знао сам шта за навијаче и играче значи вечити дерби. То је прво што помислите и на шта вас асоцира клуб као што је Партизан када неко говори о њему. Увек га упоређују са најјачим у свету и мени је част да сам још једном оправдао поверење свих који су веровали у мене, били стрпљиви и подржавали ме. Ово је за мене изузетно важан гол, јер је реч о дербију и има посебну тежину, али сваки који мој клуб одведе даље, посебно када је тешко, пише се златним словима.

На крилима велике победе сви у Хумској са много више оптимизма гледају на наставак првенствене трке са црвено-белима.

- Испред нас је дуга сезона. Још ћемо подизати форму без обзира на то што играмо на три фронта. Могу у име свих да обећам да се нећемо предавати, да ћемо се борити и радити најбоље што можемо. Људски је и пасти, погрешити, ово је све живот и фудбал, нисмо роботи, али титула је наша жеља - завршио је Сума.

ТОШИЋ СТАВИО ТАЧКУ НА ИЗУЗЕТНО ВАЖАН ТРИЈУМФ ЦРНО-БЕЛИХ

ДОЧЕКАО је и Зоран Тошић после низа одиграних дербија да се радује голу против највећег ривала.

- Мислим да имам лепу каријеру, освојио сам много трофеја, постигао много важних голова, али некако је овај недостајао. Знате како кажу: Какав је то играч ако није дао гол у дербију. Спартаку сам дао пет, Локомотиви шест у московским дербијима. Овај је сигурно један од најважнијих.

Осврнуо се Тошић и на сјајан учинак Натха од доласка у Партизан.

- Он је један скроман, породичан човек којег занима само фудбал. Сви знамо да је имао и боље финансијске понуде, али је изабрао Партизан. Уписао је децу у школу, задовољан је и то се види на терену.